Доступність посилання

ТОП новини

БАЗИЛЮК ПРОСИТЬ ЧЕРНОМИРДІНА ПОСПРИЯТИ В ЗАЛУЧЕННІ НА ВИБОРИ РОСІЙСЬКИХ СПОСТЕРІГАЧІВ.


Кандидат у Президенти України Олександр БАЗИЛЮК просить посла Російської Федерації Віктора ЧЕРНОМИРДІНА посприяти в залученні на президентські вибори в Україні російських спостерігачів. Про це йдеться у відкритому листі О.БАЗИЛЮКА до В.ЧЕРНОМИРДІНА, переданому агентству УНІАН.

Своє прохання О.БАЗИЛЮК аргументує тим, що всі зареєстровані Центральною виборчою комісією на сьогодні іноземні спостерігачі представляють Український Конгресовий Комітет Америки, у зв''язку з чим О.БАЗИЛЮК заявляє, що «результати їх діяльності викликають питання», і що у нього «виникає думка про упередженість їх дій».

Продовжуючи свою думку, О.БАЗИЛЮК зазначає: «Ситуація, коли одна країна проявляє явно підвищену цікавість до президентських виборів в Україні, а інші країни такого інтересу не проявляють, перетворює інститут спостерігачів з інституту демократії в механізм політичного тиску і лобіювання на виборах інтересів конкретної зарубіжної держави».

У зв''язку з цим О.БАЗИЛЮК наполягає на необхідності присутності на виборах спостерігачів з «різних країн», а також на необхідності «дотримання паритету в кількісному співвідношенні між ними».

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG