Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Європейський союз закликають владу невизнаної Придністровської Молдавської республіки відновити роботу шкіл із молдавською мовою викладання, повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України


Це питання обговорювалося на зустрічі першого заступника міністра закордонних справ України Олександра Моцика з делегацією Євросоюзу. Учасники зустрічі висловилися за поновлення переговорів у п’ятисторонньому форматі: Україна, Росія, Євросоюз, Молдова та Придністров’я.

Це питання обговорювалося на зустрічі першого заступника міністра закордонних справ України Олександра Моцика з делегацією Євросоюзу.

Учасники зустрічі висловилися за поновлення переговорів у п’ятисторонньому форматі: Україна, Росія, Євросоюз, Молдова та Придністров’я.

Учора міністр закордонних справ Придністровської республіки Валерій Лицкай закликав Україну ввести до регіону українських миротворців. Наразі від України у миротворчій операції беруть участь лише військові спостерігачі.

1 серпня офіційний Кишинів оголосив про початок економічної та політичної блокади Придністров’я через закриття у невизнаній республіці шкіл з молдавською мовою викладання.

Україна бере участь у врегулюванні конфлікту між Придністров’ям та Молдовою з 1999-го року.

У Придністров’ї живе 200 тисяч українців.
XS
SM
MD
LG