Доступність посилання

ТОП новини

Представник ОБСЄ провів прес-конференцію в Івано-Франківську.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 12 серпня 2004 - Представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі на прес-конференції в обласному центрі заявив, що Європейське cпівтовариство уважно відстежуватиме хід передвиборчої кампанії в Україні. Він закликав громадян активніше брати участь у виборчому процесі.

Незалежний консультант ОБСЄ Степан Волковецький виступив ініціатором проведення в Івано-Франківську круглого столу “За чесні вибори Президента України”. Участь у ньому взяли представники обласної держадміністрації, органів місцевого самоврядування, політичних партій, а також штабів кандидатів на президентський пост. Степан Волковецький наголосив:

«Ми надаємо великого значення започаткуванню такого форуму, як круглий стіл «За чесні вибори Президента України у 2004 році».

Представник ОБСЄ повідомив, що на Івано-Франківщині виборчий процес, у порівнянні з іншими областями, проходить без серйозних порушень виборчого законодавства. Однак, на його переконання, вже з вересня на Прикарпатті можливе протистояння двох адміністративних ресурсів. У виборчій кампанії обласна держадміністрація підтримує провладного кандидата Віктора Януковича. Натомість мерія обласного центру підтримує Віктора Ющенка.

І відповідно для підтримки своїх кандидатів чиновники використовують свої владні повноваження. У цьому його заява збігається з інформацією, яку напередодні оприлюднили представники обласної організації Комітету виборців України. Степан Волковецький закликав усіх учасників виборчого процесу до співпраці задля забезпечення чесних та прозорих виборів. Він підкреслив, що Європейське співтовариство активно стежить за ходом виборчої кампанії в Україні:

«Виникає закономірне занепокоєння, чи справді вибори в нас відбудуться на підставі закону, Конституції України, чи ми продемонструємо інше ».

Учасники круглого столу у зверненні до мешканців реґіону закликають до активної участі в підготовці та проведенні виборчої кампанії задля уникнення порушень і забезпечення справді чесного результату виборів.
XS
SM
MD
LG