Доступність посилання

ТОП новини

ЮЩЕНКО ДОБИВАТИМЕТЬСЯ ВІД ЦВК ПЕРЕГЛЯДУ РІШЕННЯ ЩОДО ФОРМУВАННЯ ТЕРВИБОРЧКОМІВ - ДЕПУТАТ КЛЮЧКОВСЬКИЙ.


Кандидат у Президенти України Віктор ЮЩЕНКО добиватиметься від ЦВК перегляду рішення щодо формування територіальних виборчих комісій. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила довірена особа кандидата на посаду Президента В.ЮЩЕНКА в ЦВК Юрій КЛЮЧКОВСЬКИЙ.

Як передає кореспондент УНІАН, він назвав рішення ЦВК "непрозорим, замовним" і таким, що шкодитиме деяким кандидатам. При цьому він зауважив, що своє незадоволення з приводу формування комісій висловлювали і кандидати в Президенти Олександр МОРОЗ, Петро СИМОНЕНКО та деякі інші кандидати. Задоволені, за його словами, лише представники Віктора ЯНУКОВИЧА.

Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ сказав, що формально рішення ЦВК є справедливим. Всі кандидати, які подали 450 кандидатур до територіальних виборчих комісій, отримали по 31 посаді. Зокрема, по 11 голів, 10 заступників і 10 секретарів.

Однак, якщо уважно придивитися до отриманих результатів особливо щодо голів ЦВК, то можна побачити значну географічну диспропорцію. Зокрема, на Західній Україні із 43 округів В.ЮЩЕНКО отримав 13 посад, із них 7 голів. У центрі – близько 66 округів, 9 посад, із них 2 посади голови. На півдні – з 42 округів – 2 посади (1 посада голови), на сході – із 66 округів – 7 посад і 1 посада голови.

"Ці дивні диспропорції свідчать про те, що хтось намагається "спихнути" В.ЮЩЕНКА в електоральну резервацію, розділити Україну на схід і захід", - сказав він.

Водночас Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ сподівається, що ЦВК піде на поступки і погодиться внести зміни, оскільки погано буде працювати і кандидатам і самій ЦВК. Він навів приклад по одному з Івано-Фраківських округів, де представник В.ЮЩЕНКА, призначений головою комісії, відмовився.

При цьому Ю.КЛЮЧКОВСЬКИЙ зауважив, що він 1931 р. н. Тому, штаб В.ЮЩЕНКА проситиме "в межах допустимого компромісу" замінити деяких керівників комісій як в межах округу, так і між округами шляхом обміну між кандидатами.

Також він сказав, що є відповідні домовленості з іншими кандидатами, які згодні віддати свою квоту у східних і центральних регіонах в обмін на західний.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG