Доступність посилання

ТОП новини

Петро Симоненко не підпише Угоду „Про чесні вибори”.


Петро Каландирець

Прес конференція Петра Симоненка в Одесі
Одеса, 13 серпня 2004 - 11 та 12 серпня в Одеській області перебував кандидат у Президенти, лідер Компартії України Петро Симоненко. Він провів зустрічі з виборцями районів області, мешканцями Одеси та відповів на запитання журналістів на проведеній в готелі „Жовтневий” прес- конференції.

Як стало відомо, нинішня передвиборча програма кандидата в Президенти Петра Симоненка відрізняється від завдань очолюваної ним партії. Тепер вона називається: „Програма народу України”. У розробці згаданого документу брали участь вчені різних рівнів, науковці, економісти. Саме вони наголосили, зокрема, на „необхідності посилення державного регулювання економіки у поєднанні з механізмами ринкової економіки”. На прес- конференції в Одесі Петро Симоненко заявив, що не підтримає угоду, підписану лідерами блоку „Наша Україна” та Соцпартії „Про чесні вибори”.

Він назвав її „новим піаром”.Петро Симоненко:

„Це особливо стосується команди Віктора Ющенка, в якій жоден чесно не заробив гроші, якими володіє. Той, хто крав і руйнував економіку України, ніколи не буде прагнути провести чесні вибори.

Тому, я вважаю, що сьогодні слід не балачками і піаром займатися, а сприяти законодавчому забезпеченню виборчого процесу.

Перш за все я не буду висувати, як дехто, кілька кандидатів. Ви бачите, що технічні кандидати утворені і з боку Віктора Ющенка, які виконуватимуть завдання – формувати, оббріхуючи людей, дільничі виборчі комісії. Ці комісії необхідні для того, щоб у певний момент мати перевагу під час підрахунку голосів”.


Агітаційні матеріали кандидата в Президенти Петра Симоненка
Кандидат у президенти України Петро Симоненко заявив, що його методом боротьби з адміністративним ресурсом є зустрічі з виборцями, одночасно наголосивши, що перешкод під час зустрічей з мешканцями Одеської області він не мав.

Лідер Компартії переконаний, що українські виборці у жовтні 2004 року матимуть можливість реалізувати два варіанти розвитку подій: „Обрати висуванців Леоніда Кучми – Віктора Януковича чи Віктора Ющенка або змінити політичну систему”. Він вважає за необхідне обов”язково завершити „політичну реформу”, внести зміни до Конституції і ,обмеживши повноваження Президента, „стати на шлях парламентської демократії”.

Петро Симоненко висловив свою точку зору і з приводу нещодавніх подій у Криму навколо стеження працівників міліції за ще одним кандидатом у президенти України, лідером блоку „Наша Україна” Віктором Ющенко. Лідера Компартії така поведінка правоохоронних органів не здивувала, і він не має наміру на це реагувати.

Петро Симоненко: „ Я бачу, що на цьому граються, бо думають, що людина знов буде жалкувати з приводу утисків. Нехай він розповість людям, що щотижня зустрічається його команда з Президентом Кучмою і обговорює питання, як вирішити проблему обрання Ющенка Президентом. Нехай про це розповість. Нехай розкажуть, як Пінчук виступає посередником у проведенні всієї цієї роботи. Тоді це буде правда. А так людям одне показують, а роблять зовсім інше”.

Прес конференція Петра Симоненка в Одесі
Лідер Комуністичної Партії України Петро Симоненко ввечері 12 серпня мав зустріч з виборцями Київського району Одеси. 15 серпня в області чекають ще одного кандидата в президенти, представника „лівого” політичного спектру, голову Прогресивної Соціалістичної Партії України Наталію Вітренко.
XS
SM
MD
LG