Доступність посилання

ТОП новини

12-го серпня У Дніпропетровську перебував кандидат на посаду Президента України голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз.


Михайло Снігур

Олександр Мороз серед виборців.
Дніпропетровськ, 13 серпня 2004 - Олександр Мороз відвідав центральний Озерний ринок, де розмовляв з дрібними підприємцями-торгівцями і мав зустріч з виборцями біля Палацу культури Дніпропетровського шинного заводу, де виступив з промовою та відповів на запитання учасників зустрічі. Фрагмент виступу:

“Влада в Україні ( і економічна влада у тому числі) належить трьом сім’ям, які є монополістами, які паралізують і розвиток підприємництва, і запровадження інвестицій, і так далі. Донецька, Дніпропетровська ваша рідна і київська сім’ї сьогодні паралізували всю економіку. Вони владні інструменти, міліцію, прокуратуру і все інше використовують на свою користь, а не на користь суспільства. І всі процеси, які декларуються сьогодні, у тому числі зміна відносин власності методом приватизації, це не те, що написано в законі. У нас немає ніякої приватизації, у нас є привласнення того, що всім належить, тими, хто наближений до влади. Яскравий приклад – приватизація Криворіжсталі. Підприємство, яке рентабельне ( 45% рентабельності), яке дає доходу до бюджету щороку 1 мільярд 200 мільйонів, віддане за безцінь зятю Президента і донецькому олігарху, причому віддане безкоштовно, я це підтверджую. Зять президента тепер збуває продукцію на 600 гривень за тонну дорожче. Це означає, що з загального обсягу реалізації в Україні цієї продукції поверне суму, яка ним нібито буде сплачуватись до бюджету. Він поки що ні копійки зі своєї кишені не сплатив”.

Лейтмотивом виступу Мороза була необхідність зміни влади, яка зупинила процеси розвитку економіки України і веде її до прірви. Гострий на слово Юрій Луценко сказав: “Мене сьогодні не турбує, як називається новий кандидат від влади. Ви мусите знати : чи це буде Янукович, чи Кирпа, чи Тигіпко - я знаю чітко , це нова кучма. Тільки та була маленька і руда, а ця буде велика і донецька”.

На прес-конференції Олександр Мороз сказав, що у разі перемоги опозиції обов’язково буде ухвалений закон про реприватизацію, і низка підприємств, в першу чергу металургійних, будуть переведені під державне управління. Щодо розподілу посад керівників територіальних виборчих комісій голова Соцпартії зазначив:

“Відбувся розподіл керівних посад територіальних виборчих комісій і комп’ютери працювали, як завжди, об’єктивно, але несправедливо. Розподіл відбувся тенденційно”.

Олександр Мороз сказав, що цей розподіл показує, кого реально боїться влада і де відбуватимуться фальсифікації результатів виборів, а саме : підчас передачі даних від територіальних комісій до ЦВК, та опозиція знайде адекватне рішення для недопущення фальсифікацій.

Олександр Мороз також зазначив, що переповнення ефіру і друкованих видань рекламою одного кандидата, подібне тому, що відбувалося на виборах до Верховної Ради з рекламою блоку “За єду”(внаслідок чого блок отримав 12 % голосів виборців), призведе до такого ж результату. І дуже різко Мороз висловився з приводу масового виїзду державних чиновників і депутатів до Афін на олімпійські ігри:

“Це величезна ганьба, коли передбачаються двадцять губернаторів, двадцять депутатів, двадцять представників адміністрації, двадцять міністрів, а також кожен із них бере ще з собою супроводжуючу особу невідомої статі і віку і зв’язків із цими людьми. І все це робиться за бюджетний кошт. Це просто ганьба”.

І зайве нагадувати, що і на зустрічах з виборцями, і на прес-конференції наголос робився на необхідності обрання президента-соціаліста, котрий єдиний, згідно з заявами Мороза і його оточення, на відміну від комуністів і правих ,спроможний забезпечити соціальну рівність у державі.
XS
SM
MD
LG