Доступність посилання

ТОП новини

Катеринчук звернеться до Верховного Суду з приводу численних порушень кампанією Януковича виборчого законодавства.


Довірена особа Віктора Ющенка Микола Катеринчук повідомив, що сьогодні під час чергового засідання Центральної виборчої комісії серед інших питань розглядалися, зокрема, і скарги кандидата в Президенти Віктора Ющенка на розміщення в Києві біг-бордів з зображенням кандидата у Президенти Віктора Януковича.

"Суть скарг полягала в тому, що, по-перше, ці біг-борди були розміщені з порушенням вимог Закону "Про вибори Президента України", а саме: не було укладено відповідної угоди, не засвідчено проплату грошей з виборчого фонду кандидата. Крім того, на київських біг-бордах немає вихідних даних", - повідомив Микола Катеринчук. Іншим приводом для скарг, за його словами, стало порушення другого пункту статті 64 Закону "Про вибори Президента України", за яким кандидат у Президенти України Янукович, обіймаючи посаду прем''єр-міністра України, підпадає під обмеження участі у передвиборчій агітації.

"Це і стало предметом дискусії, яка відбулася під час засідання ЦВК. Михайло Охендовський, який доповідав по цьому питанню, на підставі того, що він начебто особисто подивився кілька біг-бордів з зображенням Януковича, запропонував членам ЦВК ухвалити рішення про відмову в задоволенні усіх 74 скарг. Комісія задовольнила прохання Охендовського..." - розповідає довірена особа Ющенка.

Микола Катеринчук повідомив, що з огляду на таку ситуацію, наступними кроками у даному питанні буде звернення до Верховного Суду України.

Прес-служба Центрального штабу Віктора Ющенка

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG