Доступність посилання

ТОП новини

Генеральна прокуратура перевіряє заяви про стеження за кандидатом у президенти України, лідером блоку “Наша Україна” Віктором Ющенком у Криму


Тим часом представники виборчого штабу Віктора Ющенка заявляють, що стеження за ним у Криму є політичним тиском на кандидата від опозиції.

Як повідомив в інтерв’ю радіо “Свобода” керівник прес-служби Генпрокуратури Сергій Руденко, зараз проводять перевірку фактів за зверненням МВС та від кандидата у президенти Віктора Ющенка.

“Є дві полярні точки зору. Команда кандидата у президенти Ющенка заявляє, що велося спостереження і незаконне стеження за кандидатом. МВС спростовує ці дані і каже, що проводилися оперативні заходи щодо забезпечення безпеки кандидата у президенти відповідно до вимог закону України “Про вибори Президента”. Зараз проводиться перевірка. Поки що немає підстав робити категоричні висновки про те, які саме події мали місце на горі Ай-Петрі, що було підставою для затримання того співробітника міліції”, - сказав Сергій Руденко.

Тим часом представники виборчого штабу Віктора Ющенка заявляють, що стеження за ним у Криму є політичним тиском на кандидата від опозиції.

Говорить Микола Катеринчук: “Питання відносно стеження за Віктором Андрійовичем Ющенком - це ганьба, це провокація, це є елементом політичного тиску на кандидата в президенти від народу. Я думаю, що дії розслідування цього питання будуть достатньо стриманими з боку правоохоронних органів. Тому що зараз це фактично питання того, чи піде у відставку міністр, чи він залишиться. Я все ж таки думаю, що наші дії будуть більше направлені у напрямку суду, який і повинен поставити остаточну крапку”.
XS
SM
MD
LG