Доступність посилання

ТОП новини

Організатори “Формули-І” продовжили контракт з угорцями до 2011 року.


Василь Плоскіна

Угорщина, 17 серпня 2004 – У неділю при переповнених трибунах “Гунґарорингу” неподалік Будапешта завершились 19 змагання класу “Формула-І” на гран-прі Угорщини. Тоді ж численні болільники цього виду спорту довідались, що Формулу-І влаштовуватимуть в Угорщині принаймні до 2011 року.

Угорці вже не раз доводили на ділі, що вони розуміються в організації міжнародних спортивних змагань. Цьогорічна “Формула-І” на будапештському “Гунґарорингу” знову засвідчила про великий інтерес глядачів до великих автогонок на швидкісних болідах. У неділю переможцеві змагань Міхаелю Шумахеру гран-прі Угорщини особисто вручав прем’єр-міністр країни Петер Меддєші. Він же повідомив журналістам, що провів успішні переговори з Верньє Еклестоном, керівником міжнародної спортивної організації, що займається влаштуванням автомобільних змагань класу “Формула-І”.

За словами Меддьєші, в Угорщині подібні автомобільні перегони відбуватимуться ще сім разів – до 2011 року. Спортивні оглядачі позитивно оцінюють цю заяву глави угорського уряду, адже досі будапештський “Гунґароринг”, згідно з угодою, міг влаштовувати Формулу-І лише до 2006 року. Це є приємною звісткою для багатьох уболівальників цього виду спорту не тільки в Угорщині, але й за кордоном, переважно в Австрії та Німеччині. Продовження контракту з організаторами Формули-І означає також збереження сотень робочих місць на самому автодромі, збудованому на початку 1990-х років.

Не тільки учасники змагань, але й фахівці не раз визнавали добротність автомобільної траси “Гунґарорингу” і її безпечність на відміну від деяких західноєвропейських. Але трудність полягає в тому, що останнім часом Європейський Союз ввів чимало обмежень на рекламу мультинаціональних тютюнових компаній – основних рекламних спонсорів “Формули-І”. Заокеанські виробники тютюнових виробів змушені спонсорувати подібні змагання деінде, наприклад, в Азії, де реклама тютюну не заборонена. На цьому фоні продовження контракту з угорським “Гунґарорингом” є своєрідним подарунком для тих глядачів з Центральної Європи, які не можуть дозволити собі подорожувати літаком на далекі відстані, щоб потрапити на улюблені змагання.
XS
SM
MD
LG