Доступність посилання

ТОП новини

Група делегатів загальнонаціональної конференції, яка відбувається у Багдаді, прибуває до міста Ан-Наджафа для того, щоб переконати лідера радикальних шиїтів Моктаду Ас-Садра припинити бойові дії проти військ коаліції


Вранці під час мінометного обстрілу в центрі Багдада загинули четверо осіб, більше 20 поранені.

Один із учасників конференції Мунтер Каміл заявив: “Ми сподіваємося на успіх місії делегації в Ан-Наджафі. Іракський уряд повинен відповісти на легітимні вимоги Моктади ас-Садра, а він, у свою чергу, повинен дослухатися до вимог, які висувають делегати. Ці вимоги включають перетворення армії Магді на політичну партію із майбутнім включенням у політичне життя”.

Свою думку висловив і керівник поліції Ан-Наджафа: “Губернатор міста робить усе можливе для встановлення миру. Нам потрібен мир, угоди і переговори, але бійці ас-Садра не люблять ні того, ні іншого. До них немає довіри, саме вони починають напад на поліцію”.

Очікується, що у Багдаді на конференції сьогодні оберуть Національну асамблею – тимчасовий орган законодавчої влади Іраку.

Асамблея буде контролювати роботу перехідного уряду і братиме активну участь у підготовці загальних виборів, які заплановані на січень.

Вранці під час мінометного обстрілу в центрі Багдада загинули четверо осіб, більше 20 поранені.
XS
SM
MD
LG