Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна правозахисна організація “Українсько-американське бюро захисту прав людини” звинувачує представників Міністерства закордонних справ України та дипломатів, які працюють в Іраку, у некомпетентності при поверненні українських моряків з Іраку


Вчора Київський апеляційний суд визнав обох винними у контрабанді нафтопродуктів, і підтвердив рішення іракського суду щодо терміну ув’язнення – 7 років.

Вчора Київський апеляційний суд визнав обох винними у контрабанді нафтопродуктів, і підтвердив рішення іракського суду щодо терміну ув’язнення – 7 років.

Експерт “Українсько-американського бюро” Тетяна Яблонська стверджує: “По цій справі наше МЗС не був на належному рівні. Адвокат, якого надали, а фактично його надав власник того плавзасобу, в якого були найманими працівниками Мазуренко та Сощенко, захищав тільки інтереси власника судна, а також його вантаж – нафтопродукти. Коли знайомили із Конвенцією про передачу від 58-го року, то ні Мазуренку, ні Сощенку не пояснили, що вони, власне, підписують. Люди підписали собі фактично другий вирок.”

Українські моряки не визнали себе винними у контрабанді дизельного палива і заявили, що виконували доручення судновласника компанії “Навстар”.

Міністерство закордонних справ України відкидає звинувачення у перевищенні компетенції українських дипломатів у справі моряків "Навстар-1", повідомив сьогодні на брифінгу керівник прес-служби МЗС Маркіян Лубківський.

Він, зокрема, зазначив: “Ми відкидаємо будь-які звинувачення, що стосуються МЗС чи нашого представника в Іраку щодо перевищення компетентності чи некомпетентності наших дипломатів. Я хочу ще раз наголосити, МЗС зробило все для того, щоб визволити моряків, щоб їх перевести в Україну. Це був дуже непростий процес. Саме це було для нас пріоритетом.”

Адвокат моряків Миколи Мазуренка та Івана Сощенка Григорій Гінзбург має намір оскаржити у Верховному Суді рішення Апеляційного суду Києва.
XS
SM
MD
LG