Доступність посилання

ТОП новини

Якщо бійці ас-Садра в Ан-Наджафі найближчим часом не складуть зброю, їх знищать, заявив міністр оборони Іраку Хазім аш-Шаалан


Прибічники ас-Садра продовжують переховуватися у священному для шиїтів мавзолеї імама Алі, який оточили американські війська. Напередодні Ас-Садр відмовився зустрітися із політичними та релігійними діячами, які прибули до міста, щоб умовити його скласти зброю.


“Вони мають шанс найближчим часом скласти зброю і здатися. Моктада ас-Садр повинен прийти до прем’єр-міністра Аллауі, який сам вирішить подальшу долю ас-Садра,” - сказав іракський міністр оборони.

Напередодні Ас-Садр відмовився зустрітися із політичними та релігійними діячами, які прибули до міста, щоб умовити його скласти зброю.

Представник ООН Джамаль Беномар про ситуацію в Ан-Наджафі заявив: “Надходять суперечливі повідомлення про те, що відбувається у місті. Як заявив генеральний секретар ООН, він сподівається на мирне врегулювання конфлікту в інтересах іракського народу. Ми запросили всіх брати участь у загальнонаціональній конференції, в тому числі і Моктаду ас-Садра. У нас були зустрічі із його представниками. Політична участь у процесах, що відбуваються – найкращий шлях демократизації Іраку”.
XS
SM
MD
LG