Доступність посилання

ТОП новини

Представники Івано-Франківської обласної організації ВО «Свобода» вимагають припинення кримінальної справи щодо Олега Тягнибока.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 18 серпня 2004 - Представники Івано-Франківської обласної організації Всеукраїнського об”єднання “Свобода” заявили, що й далі вимагатимуть в обласної прокуратури припинити кримінальну справу, відкриту щодо депутата Верховної Ради, лідера партії Олега Тягнибока. Їхні вимоги підтримали ветерани братства Української повстанської армії Карпатського краю.

Ще 30 липня Івано-Франківська обласна прокуратура порушила кримінальну справу стосовно депутата Верховної Ради, голови Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олега Тягнибока. Депутата Верховної Ради викликали до обласної прокуратури для пояснень щодо його виступу на горі Яворина 17 липня. Сам депутат тоді ж заявив, що був здиваний тим, що про відкриття кримінальної справи йому повідомили лише 2 серпня.

Варто також нагадати, що липневий виступ депутата був кваліфікований як ксенофобський. Як результат – Олега Тягнибока виключили з фракції “Наша Україна”. Отож, на початку серпня лідер Всеукраїнського об’єднання “Свобода” був змушений давати свідчення у порушеній кримінальній справі, де його офіційно звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Члени Івано-Франківської обласної організації всеукраїнського об’єднання “Свобода” провели пікетування обласної прокуратури з вимогою припинити кримінальну справу щодо Олега Тягнибока. Вони заявили, що й надалі домагатимуться закриття незаконно, на їхнє переконання, порушеної кримінальної справи. На цьому наголошує голова обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Ярослав Свилеба:

“Якщо вони подумають робити такий судовий процес над Олегом Тягнибоком, це буде найбільш скандальний процес за роки незалежності Української держави. Ми чітко поставимо питання, хто в Україні господар, чому в Україні таке становище, яким воно є зараз. Я думаю владі невигідно розпочинати цей процес. Отож ми показуємо, що ми не будемо приховувати проблеми, не будемо про неї говорити кулуарно. Ми будемо говорити про неї на все суспільство”.

Вимоги однопартійців Олега Тягнибока підтримали також ветерани братства Української повстанської армії Карпатського краю. Вони також вимагають припинення кримінальної справи щодо Олега Тягнибока. І такі вимоги Ярослав Свилеба вважає цілком виправданими:

“Невже ми за 14 років незалежності не маємо права сказати правду, тому що ми постійно боїмось якоїсь провокації? Нам 14 років говорять про те, що почекаємо, не час, не пора. Держава існує 14 років, у державі відбувається катастрофа. Ми постійно намагаємось уникати прямого протистояння, бо нам постійно говорять: “Хлопці, не треба протиставлятися, не треба відстоювати власних інтересів”.

Представники Івано-Франківської обласної організації об’єднання “Свобода” підтвердили також, що про всі їхні дії попереджено особисто Олега Тягнибока, а також заявили, що й надалі продовжуватимуть діяльність, яка мала б спонукати владу закрити кримінальну справу щодо їхнього лідера.
XS
SM
MD
LG