Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська обласна організація Комітету виборців України підвела підсумки перебігу передвиборчої кампанії в регіоні


Іван Костюк Івано-Франківська обласна організація Комітету виборців України оприлюднила аналіз перебігу передвиборчої кампанії на Прикарпатті. Представники КВУ наголошували, що Івано-Франківщина на тлі всієї держави вирізняється тим, що тут наявне виразне протистояння адмінресурсів.

Голова обласної організації Комітету виборців України Мирон Дмитрик повідомив, що за даними КВУ порівняно з іншими регіонами України виборча кампанія на Прикарпатті відбувається без значних порушень. Однак для Івано-Франківщини, на відміну від інших областей держави, характерне протистояння апарату обласної та районних держадміністрацій, які підтримують Віктора Януковича, та Івано-Франківської мерії, що підтримує Віктора Ющенка.

З цього приводу голова обласної організації КВУ відзначив: «На відміну від більшості регіонів України, адміністративний ресурс на Івано-Франківщині розділений між двома основними кандидатами. І якщо всі звикли асоціювати адміністративний ресурс виключно з кандидатом у президенти Віктором Януковичем, з урядом, з Адміністрацією Президента, з місцевими адміністраціями, то в Івано-Франківській області доволі велика кількість органів місцевого самоврядування, мерів міст, рад різного рівня є представниками чи висуванцями, чи просто підтримують кандидата у президенти Віктора Ющенка».

Представники КВУ наголошують, що посадові та службові особи обласної та районних державних адміністрацій, ряду міст області беруть активну участь у роботі виборчих штабів, часто присутні на заходах на підтримку кандидатів у президенти Віктора Януковича та Віктора Ющенка. Наявна в КВУ інформація свідчить про використання чиновниками службового становища в ході передвиборчої кампанії на підтримку названих кандатів.

Фактів втручання органів влади на користь інших кандидатів у президенти експерти Комітету виборців України на території Івано-Франківщини не зафіксували. Голова обласної організації КВУ Мирон Дмитрик оприлюднив цікавий факт: «За інформацією, якою ми володіємо з центру, Івано-Франківська область чомусь у всіх штабах вважається такою собі «мертвою» зоною. Отож одні штаби не хочуть працювати, тому що думають, що й так проголосують (помиляються), а другі штаби думають, що і так не проголосують (теж, можливо, помиляються). Треба працювати, тому що ситуація може змінитися в останній день».

В обласній організації Комітету виборців України все ж переконані, що виборча кампанія на Прикарпатті й надалі відбуватиметься в цивілізованому, демократичному руслі.
XS
SM
MD
LG