Доступність посилання

ТОП новини

Симоненко критикує Ющенка за підтримку надання гарантій Президентові, який склав повноваження.


Лідер Комуністичної партії, кандидат у Президенти Петро Симоненко критикує лідера блоку партій "Наша Україна", кандидата в Президенти Віктора Ющенка за підтримку надання гарантій Президентові, який склав повноваження. Про це Симоненко заявив журналістам у Черкасах.

Симоненко вважає неправильним законодавчо закріплювати відсутність можливості для населення вимагати відповіді від Президента за погане керівництво державою після складання ним повноважень.

"Що це за держава, коли закінчується термін перебування на посаді Президента, все суспільство внаслідок реалізації політики геноциду страждає і ніхто не має права запитати. І той, хто веде боротьбу, заявляє, що він обіцяє додаткові гарантії", - сказав він.

"Ви сьогодні подивіться, хто обіцяє додаткові пільги, додаткові гарантії екс-Президентові. Ющенко! Для мене це не дивно, я просто хочу, щоб люди знали, тому що він (Ющенко) давно заявив: "Він (Кучма) мій батько, а я його син", - додав Симоненко.

На думку Симоненка, законодавче надання гарантій екс-Президентові фактично означає нерівність громадян перед законом. "Які додаткові гарантії? У нас закон один на всіх, і для рядової людини, і для Президента. Я вважаю, що ми з першого ж моменту повинні створити передумови. Як говорив Жеглов, злодій повинен сидіти у в''язниці", - сказав Симоненко.

Як повідомляло агентство, на початку серпня Ющенко заявив, що підтримує надання гарантій Президентові, у якого завершились повноваження.

У липні Адміністрація Президента заявила, що вважає доцільним законопроект про гарантії Президентові, у якого завершились повноваження.

На початку липня депутати Верховної Ради Пустовойтенко, Бондарчук і Бичков запропонували Раді врегулювати надання правових, соціальних та інших гарантій Президентові, який припинив виконання своїх повноважень.

Українські Новини

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG