Доступність посилання

ТОП новини

КОАЛІЦІЯ "СИЛА НАРОДУ" ВИМАГАЄ ВІДПРАВИТИ У ВІДСТАВКУ СИЛОВИКІВ, ЯКІ ВТЯГУЮТЬ СВОЇХ ПІДЛЕГЛИХ У ПОЛІТИЧНУ БОРОТЬБУ.


Коаліція "Сила народу" вимагає від Президента України відправити у відставку керівників Генпрокуратури, СБУ та МВС, які "замість виконання своїх обов''язків" втягують своїх підлеглих у політичну боротьбу, підтримуючи провладного кандидата у виборчій кампанії.

Про це йдеться в оприлюдненій сьогодні на прес-конференції заяві, що є реакцією на вчорашню заяву ГПУ, СБУ та МВС, в якій йдеться про те, що силовики начебто володіють інформацією про підготовку провокацій з боку опозиції під час виборчої кампанії.

На думку членів коаліції, таким чином "влада відверто розігрує сценарій протистояння" на цьогорічних виборах і готує підгрунтя для провокацій, не сподіваючись на перемогу провладного кандидата Віктора ЯНУКОВИЧА у чесній боротьбі.

У заяві наголошується, що останні події навколо представників опозиції, зокрема, В.ЮЩЕНКА, є "окремими ланцюгами єдиного плану дій влади з метою дестабілізації ситуації в Україні".

В заяві також наголошується, що в разі виникнення 24 серпня якихось силових зіткнень, їх слід однозначно оцінювати як спровоковані провладними силами.

На думку членів опозиції, спільна заява силовиків є фактично свідченням протизаконного використання правоохоронців у передвиборчій боротьбі. Коаліція буде ініціювати в парламенті звіт керівників силових відомств щодо цих питань. А також вимагатиме звіту керівництва НТКУ, яка фактично працює лише на одного кандидата.

Представники коаліції звернулися до журналістів телеканалів "Інтер" "1+1", УТ-1 з проханням, аби ті згадали про журналістську етику, готуючи репортажі про перебіг виборчої кампанії.

Вимагаючи від Президента відставки керівників силових структур, коаліція зазначає: "Якщо цього не зробить Президент – ми поставимо питання про їх відставку у Верховній Раді".

На прес-конференції кандидат в Президент Віктор ЮЩЕНКО наголосив, що на сьогодні так званий силовий варіант розвитку подій на виборчій кампанії вигідний лише владі, яка не може перемогти чесним шляхом. Він також додав, що йому б надзвичайно імпонували слова міністрів – керівників силових структур, якби ті по кожній проблемній ситуації, яка виникає під час кампанії, діяли відповідно до закону.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG