Доступність посилання

ТОП новини

Голова НРУ Борис Тарасюк поінформував журналістів Прикарпаття про хід виборчої кампанії Віктора Ющенка.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 23 серпня 2004 - Голова Народного Руху України Борис Тарасюк зустрівся з представниками мас-медіа Прикарпаття та поінформував журналістів про хід виборчої кампанії Віктора Ющенка. Голова НРУ наголосив, що влада чинить численні перешкоди лідерові «Нашої України» під час його поїздок реґіонами держави.

Реґіональний координатор коаліції «Сила народу» Борис Тарасюк на зустрічі з журналістами Івано-Франківщини наголосив, що кандидат на посаду президента Віктор Ющенко впродовж останнього часу зустрічався з виборцями в південних реґіонах держави та Республіці Крим. Однак влада намагається перешкодити лідерові «Нашої України» зустрічатися з виборцями. Чиняться численні провокації. Окрім цього, Віктор Ющенко практично не має доступу до центральних засобів масової інформації:

«Впадає в око, якою є реакція режиму на виборчу кампанію нашого кандидата. По-перше, навколо нашого кандидата створюється інформаційна блокада. Ви не побачите в засобах масової інформації прямого цитування Віктора Ющенка». Борис Тарасюк також зазначив, що активістами коаліції “Сила народу” загалом по державі зараз зібрано 1,5 мільйона підписів на підтримку Віктора Ющенка при необхідній кількості 500 тисяч. Борис Тарасюк також відзначив, що соціологічні опитування свідчать: Віктор Ющенко випереджає щодо підтримки виборців свого основного опонента – Віктора Януковича.

Основною ж проблемою залишаються перешкоди, які чинить адміністративний ресурс Вікторові Ющенку під час проведення виборчої кампанії. Це підтвердила також заступник голови Івано-Франківської обласної ради, член політради НРУ Романія Постолянюк:

«Наперекір закону про вибори Президента влада втручається в передвиборчий процес і діє вольовими рішеннями. Це відзначається практично в кожному районі». Голова Народного Руху України Борис Тарасюк запевнив, що Віктор Ющенко зробить усе для перемоги в президентській кампанії, незважаючи на інформаційну блокаду та провокації, які чинить влада.
XS
SM
MD
LG