Доступність посилання

ТОП новини

ЛИТВИН ВИСЛОВИВСЯ ЗА ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ "ПРО ВИБОРИ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ УКРАЇНИ".


Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН під час зустрічі з послом США в Україні Джоном ГЕРБСТОМ висловився за необхідність внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України".

Як передає кореспондент УНІАН, прес-секретар спікера Ігор СТОРОЖУК повідомив, що в першу чергу, за словами В.ЛИТВИНА, зміни стосуватимуться необхідності надання українським громадським організаціям статусу спостерігачів у ході виборчої кампанії.

В.ЛИТВИН розповів, що вчора у нього відбулась розмова з головою Центральної виборчої комісії України Сергієм КІВАЛОВИМ, в ході якої вони обговорили важливість і необхідність внесення відповідних змін до закону. За словами В.ЛИТВИНА, ЦВК планує внести на розгляд парламенту відповідні ініціативи.

Крім того, В.ЛИТВИН сказав, що сесія Верховної Ради обов''язково розглядатиме зміни до Конституції України після рішення Конституційного суду. Він підкреслив, що у разі позитивної відповіді необхідно прозоро і об''єктивно розглядати цей законопроект.

"Сам процес внесення змін до Конституції повинен призвести до стабільності і згоди в суспільстві, консенсусу в політикумі", - зазначив В.ЛИТВИН.

Відповідаючи на запитання посла, В.ЛИТВИН також спрогнозував, що на початку сесії Верховної Ради можна очікувати наполягання деяких фракцій винести на розгляд парламенту питання про відкликання українського миротворчого контингенту з Іраку. В.ЛИТВИН прогнозує, що розгляд з цього питання буде доволі гострим.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG