Доступність посилання

ТОП новини

ЗІНЧЕНКО І КАТЕРИНЧУК ОСКАРЖАТЬ У СУДІ БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ ГЕНПРОКУРОРА.


Народні депутати України Олександр ЗІНЧЕНКО і Микола КАТЕРИНЧУК звернуться до Печерського районного суду міста Києва зі скаргою на бездіяльність генерального прокурора України Геннадія ВАСИЛЬЄВА. Як повідомляє прес-служба Центрального штабу Віктора ЮЩЕНКА, у підготовленій скарзі депутатів зазначено, що ними 12 серпня цього року в Генеральну прокуратуру було направлено депутатський запит щодо подій, які мали місце 10 серпня 2004 року в Криму, в районі плато Ай-Петрі, де співробітниками Управління державної охорони були виявлені та затримані невідомі особи, які вели приховане спостереження за кандидатом на пост Президента України, народним депутатом України Віктором ЮЩЕНКОМ.

Запит депутатів містив вимогу надати інформацію щодо підстав проведення спостереження, терміну, з якого велося спостереження, хто наказав, відомості про осіб, які вели спостереження, та про порушення кримінальної справи стосовно причетних осіб.

До цього часу будь-якої відповіді та інформації на депутатське звернення не отримано.

Відповідно до вимог Закону України "Про статус народного депутата України", а також до норм Кримінально-процесуального кодексу України, генеральний прокурор повинен був ухвалити рішення про порушення кримінальної справи або про відмову в порушенні кримінальної справи, про що повідомити народних депутатів у строк не пізніше 10 днів з дати отримання депутатського звернення. Проте, станом на час подачі скарги до суду О.ЗІНЧЕНКА і М.КАТЕРИНЧУКА не було повідомлено про рішення, чим порушуються їхні права, передбачені ст. 16 Закону України "Про статус народного депутата України" та ст. 97 Кримінально-процесуального кодексу України. А це, на переконання скаржників, порушує їхні права як народних депутатів і створює перепони для реалізації цих прав.

Через це М.КАТЕРИНЧУК і О.ЗІНЧЕНКО просять суд визнати неправомірною бездіяльність Генеральної прокуратури України щодо залишення без розгляду та відповіді депутатське звернення, а також зобов''язати Генпрокуратуру в особі генпрокурора Геннадія ВАСИЛЬЄВА розглянути депутатське звернення від 12 серпня 2004 року щодо подій на плато Ай-Петрі стосовно народного депутата України, кандидата на пост Президента України В.ЮЩЕНКА і негайно надати повну і ґрунтовну інформацію про результати розгляду цього звернення.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG