Доступність посилання

ТОП новини

Поширення мобільного зв’язку в Литві протягом перших 6 місяців цього року зросло на 16 %.


Альгімантас Літвінас

За попередніми даними литовської служби регулювання зв’язку, на початку 2004 року поширення мобільного зв’язку в Литві становило 63 % , а після шести місяців поточного року – вже 79 %. Тобто, упродовж півроку кількість користувачів мобільними телефонами зросла на 16%. Наприкінці червня в країні з населенням менше від 3,5 мільйона жителів було 2,72 мільйона користувачів мобільним зв’язком.

“Послуги мобільного зв’язку стають все більш доступними. Майже кожний може дозволити собі мати мобільний телефон,” – пояснив Йеспер Тейл Еріксен, генеральний директор компанії “Bite GSM”. За його словами, литовський ринок уже охоплений на майже до 80 % й до цього приводить також велика конкуренція серед операторів. За прогнозом Еріксена, кількість користувачів мобільного зв’язку зростатиме й у другому півріччі, хоча й не так швидко.

Проте Пранас Куйсис, комерційний директор іншої компанії мобільного зв’язку - “Tele2”, вважає, що реальна насиченість литовського ринку мобільних телефонів є значно меншою : близько 65 %. За словами Куйсиса, різні рекламні акції операторів притягують нових клієнтів і чимало з них тимчасово користуються послугами кількох компаній. Тому поточна статистика не віддзеркалює реальну картину ринку. У Литві діють три компанії мобільного зв’язку – “Bite GSM”, “Tele-2” та “Omnitel”.
XS
SM
MD
LG