Доступність посилання

ТОП новини

СОЦІОЛОГИ ПРОСИТИМУТЬ ОБСЄ ЗАБЕЗПЕЧИТИ МІЖНАРОДНИМИ СПОСТЕРІГАЧАМИ ВСІ ЗАКОРДОННІ ДІЛЬНИЦІ НА ВИБОРАХ-2004


Українські соціологи проситимуть ОБСЄ забезпечити міжнародними спостерігачами всі закордонні дільниці на виборах Президента України 2004 року. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила сьогодні на прес-конференції в УНІАН науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина БЕКЕШКІНА.

Вона зазначила, що сьогодні на засіданні коаліції "Новий вибір-2004", до якої входять Київський міжнародний інститут соціології, Центр економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова, центр "Соціальний моніторинг", центр "Соціс" і фонд "Демократичні ініціативи", обговорювалася проблема голосування на виборах Президента громадян України, які знаходяться на заробітках за кордоном.

"Ми звернемося до ОБСЄ з проханням, щоб усі закордонні дільниці були забезпечені міжнародними спостерігачами. Я сподіваюся, що нам це вдасться", - сказала І.БЕКЕШКІНА. За її словами, це необхідно для того, щоб проконтролювати явку виборців на закордонні дільниці.

Генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології, професор Національного університету "Києво-Могилянська академія" Володимир ПАНІОТТО зазначив, що на минулих виборах було зареєстровано близько 140 тисяч українських виборців за кордоном, з яких проголосували, приблизно, 25 тисяч.

У рамках екзіт-полу коаліції "Новий вибір-2004"на виборах Президента України не планується проводити опитування на закордонних виборчих дільницях. Як повідомляв сьогодні УНІАН, МЗС України передало до ЦВК списки 400 тис. українців, які офіційно знаходяться за кордоном. Водночас, за неофіційними даними, на заробітках за кордоном нелегально перебувають близько 7 млн. українських громадян.

У липні керівник прес-служби МЗС України Маркіян ЛУБКІВСЬКИЙ заявив, що всі українці, які перебувають за кордоном, можуть прийти до дипломатичних установ України і проголосувати на виборах Президента України. При цьому він додав, що люди, які нелегально працюють за кордоном, жодним чином не порушували законодавства України, і, відповідно, до них не буде застосовуватися жодних санкцій.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG