Доступність посилання

ТОП новини

15 ВЕРЕСНЯ МОНІТОРИНГОВИЙ КОМІТЕТ ПАРЄ РОЗГЛЯНЕ СИТУАЦІЮ В УКРАЇНІ НАПЕРЕДОДНІ ВИБОРІВ.


Співдоповідачі моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне СЕВЕРИНСЕН і Ренате ВОЛЬВЕНД повідомили, що 15 вересня в Парижі відбудеться засідання моніторингового комітету ПАРЄ. Про це повідомляє персональний сайт кандидата в президенти України Віктора ЮЩЕНКА з посиланням на прес-службу Донецького штабу В.ЮЩЕНКА.

Як йдеться в повідомленні, Х.СЕВЕРИНСЕН і Р.ВОЛЬВЕНД зауважили, що результати засідання моніторингового комітету ПАРЄ щодо передвиборчої ситуації в Україні можуть стати темою наступного засідання Ради Європи. Для цього в Україну в 20-х числах вересня прибуде особлива передвиборча місія Ради Європи.

Як відомо, 30 – 31 серпня Х.СЕВЕРИНСЕН і Р.ВОЛЬВЕНД перебували у Донецьку, де зустрічалися з представниками громадськості, влади, політичних структур, членами територіальних виборчих комісій. За словами Х.СЕВЕРИНСЕН, особливу увагу вони приділяли ситуації зі свободою слова в регіоні. Експерти ПАРЄ висловили занепокоєння щодо численних скарг самих представників ЗМІ, які стосувалися припинення трансляції в Донецькій області столичного „5 каналу” та перешкоджання друку та розповсюдженню регіональної газети „Острів”. Крім того, як повідомляє Донецький штаб В.ЮЩЕНКА, «привернути увагу Х.СЕВЕРИНСЕН і Р.ВОЛЬВЕНД на беззаконня в регіоні в структурах прокуратури, міліції та судових інстанціях вирішили члени так званого правозахисного „Комітету 26”. Вони влаштували пікет біля готелю „Донбас Палас”, де проходила зустріч, з гаслом „Європо! Захисти нас від УРКАїни!”, написаного українською та англійською мовами. Експерти моніторингового комітету ПАРЄ переговорили з пікетувальниками і взяли їх вимоги для вивчення».

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG