Доступність посилання

ТОП новини

ДУШИН НАГАДУЄ КАНДИДАТАМ, ЩО ЗАЛИШИВСЯ ТИЖДЕНЬ ДО ЗАВЕРШЕННЯ РЕЄСТРАЦІЇ БАЖАЮЧИХ ВЗЯТИ УЧАСТЬ У ПРОЕКТІ ЕЛЕКТРОННОГО ПІДРАХУНКУ ГОЛОСІВ НА ВИБОРАХ-2004.


Кандидат на пост Президента України від Ліберально-демократичної партії України Ігор ДУШИН нагадує, що залишився тиждень до завершення реєстрації учасників, які виявлять бажання прийняти участь в запропонованому ним проекті електронного підрахунку голосів за копіями протоколів дільничних виборчих комісій на виборах Президента України у 2004 р.

Як передає кореспондент УНІАН, під час сьогоднішньої прес-конференції в УНІАН І.ДУШИН нагадав, що ініційований ним проект передбачає оприлюднення на спеціально створеному сайті в мережі Інтернет в режимі реального часу результатів паралельного підрахунку голосів виборців. Причому – по кожній виборчій дільниці, по всіх територіальних округах, де це вдасться організувати.

Як зазначив І.ДУШИН, за висновками фахівців, Інтернет-контроль абсолютно унеможливить фальсифікацію, або помилки під час підрахунку голосів.

Кандидат повідомив, що програмний продукт розробляє міжнародна програмна компанія “Телесенс”, яка була обрана та рекомендована для цього проекту відомою компанією “Дойчетелеком”. “Тобто, грамотність та достовірність того, що зробимо ми, буде очевидною”, - підкреслив він.

І.ДУШИН зазначив, що останнім часом навколо пропозиції про взаємні дії по проведенню “чесних” виборів з використанням електронного підрахунку, з якою він звернувся до всіх кандидатів на пост Президента України, точиться багато розмов і робляться неоднозначні висновки. Йдуть консультації, але остаточного рішення поки не надійшло від жодного з кандидатів. Разом з цим, він зазначив, що проект буде реалізовано у будь-якому випадку.

“Матеріальний ресурс нам не потрібен. Наша партія і я особисто в змозі профінансувати ті роботи, які ведуть грамотні спеціалісти, що виконують технічну частину проекту, але потрібен людський ресурс, організаційний”, - говорить І.ДУШИН. За його словами, якщо до участі в проекті не захочуть або не встигнуть включитися інші кандидати, то на виборах будуть залучені громадські організації, які забезпечать людський ресурс. Їм буде надано статус спостерігачів. “Але це буде лише одна “точка”, а хотілося б мати представників кандидатів і від влади, і від опозиції, щоб дані мали хоча б три “точки опори”, - підкреслив лідер ЛДПУ. Водночас, зазначив він, щоб інформація надходила швидко, дозволяється участь максимум п’яти представників штабів у проекті.

“На сьогодні цього у світі поки не робив ніхто. В нас є особливість ситуації, яка потребує такого підходу до підрахунку голосів. Ми зробимо це сьогодні тут, а завтра - і американці, і німці, будуть всі повторювати”, – заявив І.ДУШИН.

З проектом можна ознайомитися на сайті www.ldpu.org та протягом кількох днів він буде виставлений на сайті УНІАН.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG