Доступність посилання

ТОП новини

Слободан Милошевич завершив дводенний виступ на свій захист у Гаазькому трибуналі. Він повністю спростував висунуті звинувачення у воєнних злочинах та злочинах проти людства


За словами Милошевича, відповідальність за криваві злочини під час воєн у колишній Югославії у 90-тих роках несуть Німеччина, Європейський Союз і Сполучені Штати, які, на його думку, у тих війнах стали на бік сепаратистських республік проти легальних сил, котрі хотіли зберегти Югославію.

За словами Милошевича, відповідальність за криваві злочини під час воєн у колишній Югославії у 90-тих роках несуть Німеччина, Європейський Союз і Сполучені Штати, які, на його думку, у тих війнах стали на бік сепаратистських республік проти легальних сил, котрі хотіли зберегти Югославію. Одним з прикладів такого, на його думку, викривлення дійсності, Милошевич назвав різанину, скоєну над боснійцями у Сребрениці у липні 1995-го року. Незважаючи на те, що більшість свідків у Гаазькому процесі називають винним за ту криваву подію генерала Ратка Младича, Милошевич висловив протилежну думку:

"Я не вірю, що Младич міг таке організувати. Його честь би ніколи не дозволила вчинити таку брудну справу. Але буде можливість побачити більше свідків усього того, я хочу сказати, що, на мою думку, і серби, і мусульмани зацікавлені у тому, щоб про Сребреницю дізнатись правду, а не в тому, щоб про Сребреницю створювався неправдивий міф"", - заявив сьогодні на суді у Гаазі Слободан Милошевич.

Наступні 150 робочих днів суду будуть присвячені виступам свідків захисту.
XS
SM
MD
LG