Доступність посилання

ТОП новини

У результаті операції зі звільнення заручників у північно-осетинському Беслані загинули понад 150 осіб - про це повідомив радник президента Росії Путіна Асламбек Аслаханов


У лікарні Беслана і Владикавказа і далі привозять дітей, котрих вдалося врятувати після штурму школи, де протягом двох діб озброєне угруповання утримувало кілька сотень заручників. Кількість госпіталізованих - понад 646 осіб.


У лікарні Беслана і Владикавказа і далі привозять дітей, котрих вдалося врятувати після штурму школи, де протягом двох діб озброєне угруповання утримувало кілька сотень заручників. Кількість госпіталізованих - понад 646 осіб. Декілька бойовиків утекли, захопивши зі собою кількох заручників.

Начальник управління ФСБ у Північній Осетії Валерій Андрєєв наголосив: "Хочу зауважити, що жодних силових акцій ми не планували. Ми передбачали проведення подальших переговорів з мирного звільнення заручників.", - заявив представник російських спецслужб.

Годину тому Валерій Андрєєв повідомив, що серед 20 загиблих бойовиків було 10 арабів: "Про те, що ця акція була спланована міжнародними терористами, говорить і той факт, що серед знищених 20 бандитів 10 арабів".

В ході операції зі звільнення заручників загинули і двоє працівників правоохоронних органів і два рятувальника..

Тетяна Соболь: "На жаль, на цю хвилину жодної інформації про заручників, яких узяли із собою бойовики, немає. Єдине, що ми знаємо , це те, що їх переслідують працівники спецназу".

Про те, наскільки напруженою є атмосфера зараз на місці, кореспондентка радіо “Свобода” повідомляє: "Зараз перестрілок практично немає, можна почути тільки поодинокі вистріли де-не-де. Пожежа у спортзалі погашена, туди увійшли представники оперативного штабу, дуже багато військових".

Розвиток подій був таким: приблизно о першій дня на територію школи увійшли працівники міністерства з надзвичайних ситуацій Росії, яким бойовики дозволили забрати тіла убитих. У той момент пролунало кілька вибухів, частково впав дах. Зі школи почали вибігати діти і дорослі, почалася перестрілка.

Начальник управління ФСБ у Північній Осетії Валерій Андрєєв повідомив: "Вогонь у відповідь по бандитах почали також вести місцеві громадяни, які мали зброю. Вони на певному етапі не дозволили ефективно працювати силам спецпідрозділів. Хочу зауважити, що жодних силових акцій ми не планували. Ми передбачали проведення подальших переговорів щодо мирного звільнення заручників".
XS
SM
MD
LG