Доступність посилання

ТОП новини

ЛИТВИН РОЗПОВІВ ПОСЛАМ КРАЇН ЄС І «ВЕЛИКОЇ СІМКИ» ПРО РОЛЬ І МОЖЛИВОСТІ ВР У СПРИЯННІ ДЕМОКРАТИЧНИМ ВИБОРАМ.


Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН розповів послам країн ЄС і «великої сімки», акредитованим в Україні, про роль і можливості парламенту у сприянні проведенню демократичних і чесних виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сьогодні на брифінгу для преси після зустрічі з послами.

В.ЛИТВИН нагадав, що такі зустрічі є традиційними і відбуваються раз на три місяці. За його словами, вони збираються для того, аби обговорити актуальні проблеми внутрішнього життя України, а також світові процеси.

Сьогодні, за його словами, йшлося здебільшого про президентські вибори в Україні, у тому числі про рівні можливості для всіх кандидатів, а також про ситуацію зі ЗМІ.

За словами В.ЛИТВИНА, посли апелювали до парламенту, що сьогодні кандидати у президенти не мають рівних можливостей, а також рівного доступу до ЗМІ. На що В.ЛИТВИН, за його словами, розповів, якими він бачить роль і місце Верховної Ради у виборчих процесах і як парламент може реагувати на процеси, що відбуваються в країні у зв’язку із виборами Президента.

Крім того, В.ЛИТВИН прокоментував журналістам сьогоднішнє “нагнітання пристрастей навколо європейського вибору України”. Він сказав, що їх можна «списати на той момент, який переживає сьогодні Україна».

Він зазначив, що необхідно влаштувати мозковий штурм із залученням провідних політиків, експертів, фахівців, провести широку дискусію щодо подальшого руху України. Висловлюючи свою точку зору, В.ЛИТВИН підкреслив, що Україна має бути там, де вигідно не політикам, а де вигідно народу, державі та її майбутньому.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG