Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК НЕ РОЗГЛЯНУЛА СКАРГУ ДОВІРЕНОЇ ОСОБИ ЮЩЕНКА КАМЧАТНОГО ПРО НЕПРАВОМІРНІ ДІЇ ПРАЦІВНИЦІ ХМАПО, ЯКА ЗБИРАЛИ ПІДПИСИ НА ПІДТРИМКУ ЯНУКОВИЧА.


Центральна виборча комісія України залишила без розгляду скаргу довіреної особи кандидата в Президенти України Віктора ЮЩЕНКА у територіальному виборчому окрузі №174 Валерія КАМЧАТНОГО про неправомірні дії однієї з працівниць Харківської медичної академії післядипломної освіти, яка збирали підписи на підтримку кандидата в Президенти України Віктора ЯНУКОВИЧА.

Як передає кореспондент УНІАН, за словами члена ЦВК Юрія ДАНИЛЕВСЬКОГО, у скарзі від 2 вересня В.КАМЧАТНИЙ повідомляв, що 31 серпня у приміщенні відділу кадрів академії начальник відділу кадрів збирала підписи на підтримку В.ЯНУКОВИЧА, чим порушувала, зокрема, ст. 55 Закону України "Про вибори Президента України". В.КАМЧАТНИЙ просив Центрвиборчком визнати дії зазначеної працівниці такими, що порушують чинне законодавство, не враховувати відповідні підписні листи при їх загальному підрахунку та оголосити попередження за зазначені дії В.ЯНУКОВИЧУ.

Ю.ДАНИЛЕВСЬКИЙ наголосив, що розгляд зазначеної скарги не належить до повноважень ЦВК, оскільки згідно з чинним законодавством її має розглядати місцевий суд. У своєму рішенні ЦВК також залишила без задоволення прохання В.КАМЧАТНОГО оголосити попередження В.ЯНУКОВИЧУ. На думку членів комісії, для цього "немає підстав", оскільки не встановлено, що саме дії зазначеного кандидата в Президенти пов''язані безпосередньо зі збиранням підписів за нього у Харківській академії.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG