Доступність посилання

ТОП новини

У ХАРКОВІ ОПОЗИЦІЯ ПРОСИТЬ МІЛІЦІЮ НЕ ЗАВАЖАТИ ВИБОРЧОМУ ПРОЦЕСУ.


Представники партій, які входять блоку Віктора ЮЩЕНКА “Наша Україна”, провели пікетування обласної міліції, в ході якого звернулися до правоохоронців з вимогою “стояти на сторожі закону”, а не виконувати, як вони заявили, функції “політичної жандармерії”.

Як передає кореспондент УНІАН, учасники акції тримали в руках транспаранти з написами: “Міліція повинна захищати громадян”, “Міліція мусить боротися з бандитами, а не з політичними опонентами влади”, “Міліція повинна стояти на сторожі закону”. Представники опозиції демонстрували перехожим та журналістам фотографії і документи, які підтверджують факти втручання правоохоронців у виборчий процес на Харківщині.

Коментуючи акцію, голова обласної організації партії “Реформи і порядок” Іван ВАРЧЕНКО сказав, що “ми б хотіли почути від правоохоронних органів, чому міліція затримує активістів “Нашої України”, які законно провадять агітацію, та вилучає в них агітаційну літературу, чому не реагує на наші численні звернення про очевидні порушення у ході виборчої кампанії, не шукає авторів і розповсюджувачів незаконних листівок наклепницького характеру на адресу лідера блоку “Наша Україна” Віктора ЮЩЕНКА?”

І.ВАРЧЕНКО сказав “ми хочемо, щоб було проведене розслідування і покарані учасники нападу на наші агітаційні пости, який стався на майдані Свободи 21 серпня під час візиту Президента Л.КУЧМИ до Харкова, і вимагаємо повернути наше викрадене майно”.

У ході пікетування учасники акції зачитали звернення В.ЮЩЕНКА до працівників правоохоронних органів, у якому кандидат у Президенти України твердить, що “влада намагається зробити правоохоронців – охоронців права! – заручниками своїх злочинів”.

У зверненні В.ЮЩЕНКО закликає не дати перетворити міліцію “на силовий інструмент виборів потрібного владі президента”. Влада “хоче силою і неправдою втриматись на керівних посадах держави, силою придушити протест народу, силою не допустити чесних прозорих виборів”, - наголошує В.ЮЩЕНКО. Його звернення пікетувальники передали керівництву харківської міліції.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG