Доступність посилання

ТОП новини

На Берлінській біржі відбувся день України.


Надія Кандиба

Німеччина, 10 вересня 2004 - На Берлінській біржі – прем’єра. Керівництво цього торговельного майданчика, який спеціалізується на східноєвропейських цінних паперах, організувало для своїх клієнтів інформаційний день, присвячений Україні.

Своїми позитивними економічними показниками Україна останнім часом привертає до себе підвищену увагу з боку капіталовкладників на Заході. Берлінська біржа - одна з найважливіших адрес для них, де можна придбати українські акції. Торгівля ними ведеться в столиці Німеччини, починаючи від 1999-го року. Тим часом на цьому торговельному майданчику представлено вже 11 фірм з України. І все ж таки західні інвестори часто демонструють стриманість стосовно українських цінних паперів. Одна з причин – обмаль інформації. Говорить співробітник прес-служби Берлінської біржі Єва Клозе:

“Наша біржа традиційно має найбільшу пропозицію стосовно східноєвропейських акцій. З російськими або, наприклад, польскими акціями інвестори вже добре знайомі, але на нашій біржі представлені також підприємтсва з інших країн. Саме про них тепер ми й хочемо проінформувати наших клієнтів. Можливо нам вже давно слід було провести таку акцію”, - визнала Клозе. Серед українських цінних паперів непоганим попитом у Берліні користуються акції таких підприємств як “Укрнафта” та “Укртелеком”.

“Судячи з усього, інвестор розуміє весь ризик, який пов’язаний з такими акціями, але все ж таки він демонструє й певний інтерес до східноєвропейських цінних паперів”, - сказала Клозе.

Тим часом на відміну від дрібних капіталовкладників великі німецькі фірми продовжують рішучу експансію на Схід. Цього тижня стало відомо про придбання компанією “Direct Group” , дочірнім підприємством медійного концерну “Bertelsmann” , книжкового “Клубу сімейного дозвілля” в Харкові, який нараховує 600 тисяч членів і щороку розсилає близько шести мільйонів книжок. Річний оборот цієї компанії перевищує один мільйон євро. Коментуючи таке придбання, голова правління “Direct Group” Евальд Вальґенбах заявив, що його фірма прагне розширити свою діяльність у Східній Європі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG