Доступність посилання

ТОП новини

Як президент Симоненко обiцяє боротися з корупцiєю, вирiшувати соцiальнi питання i дати росiйськiй мовi статус офiцiйної?


Кандидат у президенти, лiдер Комунiстичної партiї України Петро Симоненко у разi обрання президентом збирається боротися з корупцiєю i органiзованою злочиннiстю.

У своїй передвиборнiй програмi "З людьми i для людей", опублiкованiй у п''ятницю в газетi "Урядовий кур''єр", кандидат також заявляє, що має намiр ввести державну монополiю на зовнiшню торгiвлю, встановити державний контроль за цiнами на товари першої необхiдностi, природний газ, електроенергiю, послуги зв''язку, громадського i залiзничного транспорту.

В аграрному секторi П.Симоненко пропонує заборонити купiвлю-продаж земель сiльськогосподарського призначення, встановити єдиний податок на користування землею, надавати пiльговi кредити на придбання технiки, добрив, будiвництво житла, вiдродити виробничi комплекси i соцiальну сферу, ввести державне замовлення на сiльгосппродукцiю за твердими цiнами.

Лiдер Компартiї має намiр замiнити податок на додану вартiсть (ПДВ) на податок з обороту; зробити все для повернення коштiв, незаконно переведених за кордон; лiквiдувати "тiньовий" сектор економiки.

У разi перемоги на виборах, П.Симоненко збирається ввести мораторiй на продаж великих господарських комплексiв i об''єктiв стратегiчного значення, провести нацiоналiзацiю пiдприємств загальнодержавного значення, здiйснити iнвентаризацiю усього державного майна i ревiзiю приватизованих пiдприємств з метою виявлення законностi їх продажу. У соцiальнiй сферi кандидат у президенти обiцяє повернути безплатну освiту i надання медичної допомоги в держустановах, лiквiдувати борги з зарплати, гарантувати державну матерiальну пiдтримку багатодiтним сiм''ям i радикально знизити тарифи на житлово-комунальнi послуги.

У сферi мiжнародної полiтики П.Симоненко на посадi президента збирається не допустити входження України в НАТО. Кандидат заявляє, що його дiяльнiсть на найвищiй державнiй посадi буде орiєнтована на змiцнення i захист суверенiтету України та її нацiональних iнтересiв.

В основi його дiяльностi лежатимуть такi принципи: розв''язання спiрних питань мирним шляхом пiд егiдою ООН; нейтралiтет України; ї взаємовигiдне спiвробiтництво з мiжнародними союзами i об''єднаннями держав; забезпечення повномасштабного функцiонування угод у рамках ЄЕП; збереження позаблокового статусу України; неприпустимiсть вступу в НАТО i виведення з Iраку, наголошується в програмi.

Лiдер Компартiї висловлюється, нарiвнi з розвитком української мови i культури, за надання росiйськiй мовi статусу офiцiйної. Кандидат у президенти у разi перемоги на виборах обiцяє також забезпечити свободу совiстi i вiросповiдання, засуджуючи релiгiйний екстремiзм.

П.Симоненко заявляє, що одним з його головних завдань на посадi глави держави стане прiоритетне фiнансування академiчної науки i прикладних дослiджень, пiдвищення зарплати вчених в 1,5-2 рази, введення безплатного харчування для всiх учнiв шкiл i ПТУ, забезпечення стипендiй студентам на рiвнi прожиткового мiнiмуму.

Інтерфакс – Україна

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG