Доступність посилання

ТОП новини

РОСІЙСЬКІ ЕКСПЕРТИ ВВАЖАЮТЬ, ЩО РФ РОБИТЬ ПОМИЛКУ, ЗАКРИВАЮЧИ ОЧІ НА ТЕ, ЩО БІЛЬШІСТЬ УКРАЇНЦІВ ПІДТРИМУЮТЬ ЮЩЕНКА – ЖУЛИНСЬКИЙ.


"На Економічному форумі в Криниці навіть російські експерти та політологи говорили, що Росія робить велику помилку, закриваючи очі на те, що українські суспільні настрої націлені на підтримку кандидата від демократичних сил Віктора ЮЩЕНКА", - заявив народний депутат України Микола ЖУЛИНСЬКИЙ, який був присутнім на XIV Економічному форумі в Криниці Гурській, що проходив 9-11 вересня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Центрального штабу Віктора ЮЩЕНКА, нинішній Економічний форум став особливим тому, що Польща приймала гостей вже як член Євросоюзу. На відкритті форуму були присутні лише два президенти – Польщі та Литви. "Зокрема, польський Президент Олександр КВАСНЄВСЬКИЙ досить емоційно говорив про те, що Європа має почути: Україна є європейською країною і повинна стати членом ЄС. Про це мають почути і в Берліні, і в Парижі. Він наголосив, що сьогодні в Україні відбуваються складні процеси, ми в них не втручаємося, але віримо, що європейський курс України буде підтверджено", - повідомив М.ЖУЛИНСЬКИЙ.

Цього року Україна представлена була не так престижно, як минулі рази, стверджує народний депутат. "Українська влада була заявлена досить скромно на рівні першого заступника міністра закордонних справ. Дуже активно був представлений Центр імені Разумкова, було багато політологів. Українсько-польський форум, який я очолюю, виграв грант, тому ми мали можливість направити сюди досить широко українських журналістів", - розповів він. Проте, як зазначив М.ЖУЛИНСЬКИЙ, "особливо важливо те, що на форумі були присутні представники блоку "Наша Україна", зокрема Борис ТАРАСЮК і Юрій ЄХАНУРОВ.

За його словами, Форум так чи інакше був націлений на Україну. Розгорталися дискусії навколо президентських виборів в Україні та передусім двох кандидатів – Віктора ЯНУКОВИЧА і Віктора ЮЩЕНКА. "Але навіть російські експерти та політологи говорили про те, що реально це має бути перемога ЮЩЕНКА, а Росія робить велику помилку, закриваючи очі на те, що суспільні настрої українців націлені на підтримку Віктора ЮЩЕНКА", - зауважив він.

Крім того, великий резонанс серед учасників викликала інформація про розвал парламентської більшості, повідомив М.ЖУЛИНСЬКИЙ. Розмови йшли про те, що перспектива перемоги В.ЯНУКОВИЧА стає все більш нереальною, через те, що йде перегрупування політичних сил в Україні. Проте, останні події в українському парламенті однозначно трактувалися на користь опозиції та В.ЮЩЕНКА, зазначив М.ЖУЛИНСЬКИЙ.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG