Доступність посилання

ТОП новини

НАША УКРАЇНА" ПРОВЕДЕ КОНСТИТУЦІЙНУ РЕФОРМУ ДО ВИБОРІВ 2006 Р. – ДЕПУТАТ ПЛЮЩ.


Народний депутат України, представник парламентської фракції "Наша Україна" Іван ПЛЮЩ заявив, що блок Віктора ЮЩЕНКА "Наша Україна" проведе конституційну реформу до виборів 2006 року. Про це повідомляє сайт Центрального виборчого штабу кандидата на пост президента України В.ЮЩЕНКА.

"Ми будемо проводити реформу, вона Україні потрібна. Але вона буде проводитися чесною владою без тиску, шантажу і погроз до парламентських виборів 2006 року, - заявив він.

За його словами: "Конституційна реформа, яка пропонується, намагається використати всі форми й методи для забезпечення збереження чинної влади. За час другого терміну правління діючого президента поступово створилася ситуація, коли президент не є рівновіддаленим від олігархічних кланів, а ці олігархічні клани взяли президента в довічне користування".

І.ПЛЮЩ заявив, що політреформа має передбачати "реальне підвищення ролі політичних партій як основи політичної системи і перехід потім до парламентсько-президентської форми правління".

"Це коли коаліційний уряд формується парламентом, а президент є головою держави та гарантом конституції з широкими, я підкреслюю, кризовими, тобто на період кризи, повноваженнями.

Тому ми за реформу. Але ж для цього повинні бути виписані і, головне, обговорені й доведені до людей механізми втілення такої реформи", - пояснив народний депутат.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG