Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК ОТРИМАЛА ВІД ЮЩЕНКА 21 СКАРГУ НА ПОРУШЕННЯ ВЕДЕННЯ ПЕРЕДВИБОРЧОЇ АГІТАЦІЇ ТЕЛЕКАНАЛАМИ.


Довірена особа кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА по загальнодержавному виборчому округу Микола КАТЕРИНЧУК 10 вересня подав до Центральної виборчої комісії 21 скаргу на порушення встановлених законом обмежень щодо ведення передвиборної агітації загальнодержавними засобами масової інформації - телеканалами "УТ-1" (11 скарг), "Інтер" (6) та "1+1"(4). Про це УНІАН повідомили в прес-службі Центрального виборчого штабу кандидата в президенти України В.ЮЩЕНКА.

Як повідомив М.КАТЕРИНЧУК, 14 та 15 вересня відбудеться вісім засідань Верховного Суду України з приводу оскарження восьми одноособових відмов окремих членів ЦВК у розгляді цих скарг по суті. "Жодної нашої скарги на телеканали не було розглянуто ЦВК по суті. Двічі з боку Центрвиборчкому було відмовлено у розгляді, причому не колегіально, а одноособово - окремими членами комісії. Триває кампанія поширення на телеканалах офіційних повідомлень про кандидата від влади", - заявив М.КАТЕРИНЧУК.

За його словами, Центрвиборчком не може сказати ані за, ані проти, ані підтвердити, ані спростувати докази. "У ЦВК немає правової позиції на користь оскаржуваної особи, тому єдиний, на їх думку, вихід із "складного становища" - не брати на себе відповідальність як державного органу з контролю за виборами, а обмежитися посиланням на непідвідомчість скарги (направляйте не на ЦВК, а в суди) та недодавання до скарги мого нотаріального посвідчення довіреної особи попри те, що я власноручно кожного разу доставляю всі скарги до ЦВК", - сказав М.КАТЕРИНЧУК.

М.КАТЕРИНЧУК вважає, що “незаангажовані юристи, хто хоч декілька разів стикався із главою VIII "Передвиборна агітація" Закону України "Про вибори Президента України" навпаки поділяють протилежну думку – офіційні повідомлення про кандидата із фотоілюстрацією, аудіо-, відеозаписом та кінозйомкою – це безспірна передвиборна агітація”.

"Але саме ЦВК та суди, захищаючи права та свободи людини і громадянина, повинні мати неупереджений погляд на подані скарги. І, принаймні, я переконаний, що після закінчення виборчого процесу можна буде висвітити якість юридичної оцінки наших колег. А поки виборча кампанія триває і наша думка щодо офіційних повідомлень про кандидата від влади не змінилася”, - заявив М.КАТЕРИНЧУК.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG