Доступність посилання

ТОП новини

В Одеській області тепер більше піклуватимуться про проблеми сім’ї, дітей та молоді.


Петро Каландирець

Підписання угоди "Про спільну діяльність між Міністерством України у справах сім’ї, дітей та молоді і Одеською обласною державною адміністрацією на 2004 - 2010 роки"
14 вересня в Одесі з одноденним робочим візитом побувала Міністр України у справах сім’ї, дітей та молоді Валентина Довженко. Серед іншого вона підписала спільну угоду Міністерства з Одеською обласною державною адміністрацією, відвідала спеціалізовану школу інтернат для глухих дітей та ознайомилася з перебігом робіт з реконструкції приміщень для обласного притулку для неповнолітніх.

Урочисто підписана угода “Про спільну діяльність між Міністерством України у справах сім’ї, дітей та молоді і Одеською обласною державною адміністрацією на 2004 – 2010 роки”, серед іншого, передбачає координацію діяльності виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань реалізації державної політики стосовно дітей, молоді, жінок і сімей, сприятиме збільшенню бюджетних надходжень на реалізацію державних, регіональних соціальних програм і здійснення заходів, спрямованих на поліпшення становища дітей, надання фінансової підтримки у реалізації програм дитячих, молодіжних, жіночих та інших громадських організацій і благодійних фондів; сприяння оздоровленню дітей, учнівської та студентської молоді соціально незахищених категорій.

На прес конференції в Одеській облдержадміністрації.
Йдеться в угоді і про збільшення фінансування молодіжного житлового кредитування з Державного бюджету України, сприяння створенню мережі центрів для роботи з сім’ями, центрів попередження ранього соціального сирітства для профілактики бездоглядності дітей.

Підписана спільна угода сприятиме і пожвавленню міжнародної співпраці з питань дітей, молоді, жінок і сімей.

За словами Голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, спільна унгода передбачає реалізацію у три етапи.

Сергій Гриневецький: “Ми нині перебуваємо у другому етапі її реалізації, який передбачає реальні кроки, реальні плани і відтворення нової нормативної бази, яка б дозволяла нам активно інтегруватися в Асамблею Європейських регіонів. Сьогодні Європа, це Європа Регіонів. Головна проблема, яку ми відчуваємо, це у першу чергу, відсутність збалансованої нормативної бази, відсутність гарантованих джерел фінансування на всіх рівнях і, що найголовніше, це усвідомлення суспільством такої важливої проблеми якою сім’я та молодь”.

Міністр України у справах сім’ї, дітей та молоді Валентина Довженко вважає, що оцінку виконанню підписаної спільної угоди дадуть люди, для яких вона покликана працювати. Це перша подібна угода підписана Міністерством України у справах сім’ї, дітей та молоді і українським регіоном. Одещина першою стала не випадково, адже саме тут вперше розпочато розвиток сімейних форм виховання для дітей сиріт і саме 14 вересня був відкритий вже дев’ятий дитячий будинок сімейного типу. Говорили на прес конференції і про оздоровчий центр “Молода гвардія” в Одесі, з приводу майбутнього якого триває протистояння між владою та громадськими організаціями.

Учасники урочистого підписання угоди
Валентина Довженко: “Цей заклад приходить у занепад мабуть через те, що такий власник. Пропонувалося “Молодій гвардії”, керівництву Федерації дитячих піонерських організацій піти на співпрацю з державою на нормальній цивілізованій основі. Держава дає державне замовлення на оздоровлення дітей, місцевим державним органам влади передаються путівки і направляються діти до оздоровчого центру. Держава забезпечує фінансування.

Федерація категорично відмовилася від такої співпраці. Федерація бажає, щоби держава давала кошти, а як вони їх витрачатимуть, це вже їхня справа. Такого немає і не буде.

У нас такий підхід до співпраці з центром “Артек”. Нормальний підхід”.


Під час перебування в Одеській області Міністр України у справах сім’ї, дітей та молоді Валентина Довженко ознайомилася і з роботою дитячого будинку сімейного типу родини Мартиненко, що у селищі Фонтанка, Комінтернівського району, Одеської області.
На запитання журналістів відповідають Міністр України у справах сім’ї, дітей та молоді Валентина Довженко та Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.
XS
SM
MD
LG