Доступність посилання

ТОП новини

Сполучені Штати підтвердили намір провести вибори в Іраку у січні, незважаючи на ескалацію насильства


Посол Сполучених Штатів в Організації Об’єднаних Націй заявив, що відкладення голосування означало б перемогу бойовиків.

Посол Сполучених Штатів в Організації Об’єднаних Націй заявив, що відкладення голосування означало б перемогу бойовиків.

Заява Джона Данфорта пролунала після того, як надійшло повідомлення про загибель в Іраку 70 осіб в результаті вибуху бомби та стрілянини в Іраку. Також на пропускному пункті на південь від Багдада від вибуху бомби загинуло ще дві особи і десять загинуло внаслідок перестрілки між американськими військовими та повстанцями в Рамаді.

Виступаючи сьогодні в Празі заступник державного секретаря США Річард Армітадж заявив, що насильство може зростати по мірі наближення виборів:

«Ми відчуваємо, що просуваємося вперед у цих справах, але ми ніколи не думали, що це буде просто. Ми очікуємо ескалації насильства напередодні січневих виборів, оскільки вибори – це саме те, чого бояться повстанці».

Тим часом у Вашингтоні адміністрація Джорджа Буша заявила про свої наміри спрямувати майже три з половиною мільярди доларів на підтримання безпеки в Іраку. Раніше планувалося використати ці гроші для проектів реконструкції.
XS
SM
MD
LG