Доступність посилання

ТОП новини

МОНІТОРИНГОВИЙ КОМІТЕТ ПАРЄ ПІДГОТУВАВ ПРОЕКТ ЗАЯВИ ЩОДО СИТУАЦІЇ В УКРАЇНІ У ЗВ’ЯЗКУ З ПРОВЕДЕННЯМ ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ.


Моніторинговий комітет Парламентської Асамблеї Ради Європи підготував проект заяви щодо ситуації в Україні у зв’язку з проведенням президентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН, виступаючи під час нагородження грамотами ВР працівників науки, освіти, медичних працівників, підприємців.

Він сьогодні ознайомився з проектом заяви Моніторингового комітету ПАРЄ, де, за його словами, вказується на численні проблеми і недоліки виборчої кампанії України. «В багатьох випадках є очевидні речі, яких ми могли б уникнути і які, окрім, скажімо, неприємностей, нічого не додають Україні».

В.ЛИТВИН висловив впевненість у тому, що в нашій державі є всі підстави «вагомо, власними силами, власною позицією всього українського суспільства забезпечити чесні, об’єктивні, прозорі вибори». При цьому, на його думку, алгоритм має бути дуже простим: Президентом має стати той, кого обере народ, «а у нас через непродумані підходи, намагання прислужитися, вислужитися спотворюються власне демократичне обличчя України».

Крім того, в ході свого виступу В.ЛИТВИН зазначив, що сьогодні «температура» українського суспільства дуже підвищилась у зв’язку з виборами, і особливо це відчутно в парламенті. Він висловив сподівання, що у ВР є усвідомлення своєї ролі у цей відповідальний момент. «Якщо ми зможемо зберегти стабільність в парламенті, не зірватися на якісь такі непродумані істеричні дії - все нормально буде в нашому українському домі», - сказав спікер.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG