Доступність посилання

ТОП новини

АНДРІЙ ЧОРНОВІЛ ЗАКЛИКАЄ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ США НЕ ТИСНУТИ НА УКРАЇНУ З ВИБОРОМ ЇЇ МІЖНАРОДНИХ ПАРТНЕРІВ.


Кандидат на пост Президента України Андрій ЧОРНОВІЛ закликав офіційних представників органів державної влади Сполучених Штатів Америки не чинити тиск на Україну з вибором її партнерів на міжнародному рівні.

Андрій ЧОРНОВІЛ зробив свою заяву, у відповідь на заклик до України, зроблений днями у Вашингтоні другим заступником державного секретаря США з глобальних питань Полою ДОБРЯНСЬКІ, продемонструвати на виборах Президента, вірність демократичним цінностям та зацікавленість у приєднанні до євроатлантичних організацій, таких як, наприклад, НАТО, що їм наша країна, за словами П.ДОБРЯНСЬКІ колись присягала.

Кандидат на пост Президента України наголошує, що Україна є миролюбною державою, на її території не було збройних конфліктів та терористичних актів.

“Вступ сьогодні до будь-якого військового блоку, і в першу чергу в НАТО, - зазначає А.ЧОРНОВІЛ, - змусить Російську Федерацію автоматично направити свою ядерну зброю на українські міста, також потенційно реально підвищиться загрози терористичних актів на території України”. А.ЧОРНОВІЛ не наводить аргументів на користь того, чому з приєднанням до НАТО “реально підвищиться загроза терористичних актів”, однак висловлює упевненість, що принаймні “зараз нашим громадянам не потрібна така «військова безпека».

Також кандидата в Президенти дивує позиція керівництва України, яке “спокійно реагує на нагадування американських високо посадовців про якісь „присяги” нашої країни”, адже, як зазначає кандидат на пост Президента, “самі Сполучені Штати рідко виконують перед Україною власні зобов’язання”. Зокрема, стверджує А.ЧОРНОВІЛ, “саме під політичним пресингом США Україна відмовилася від власного ядерного озброєння, після чого американська влада не виконала своїх фінансових зобов’язань щодо закриття Чорнобильської АЕС. Те саме стосується контрактів у Іраку, яких українські підприємства так і не дочекалися, хоча Україна бере активну участь у відновленні миру в цій країні”.

Як повідомляв УНІАН, другий заступник державного секретаря США з глобальних питань П.ДОБРЯНСЬКА, виступаючи на конференції "Перехід України до стабільної демократії", що 13-14 вересня проходила у Вашингтоні, зауважила, що "Україна присягнула на вірність демократичним цінностям і висловила зацікавлення у приєднанні до євроатлантичних організацій, таких як, наприклад, НАТО... Ці вибори – важлива нагода чітко продемонструвати цю вірність".

Згадавши про події в Мукачевому, періодичне відключення у східній Україні "5 каналу", перепони у пересуванні по країні опозиційних кандидатів, П.ДОБРЯНСЬКА наголосила, що інтерес США до подій в Україні викликаний тільки і лише проведенням вільних і справедливих виборів. "Наше єдине зацікавлення полягає у вільному й справедливому виборчому процесі, який сприятиме переходу України до демократії. Ми говорили це як українським керівникам, так й українській громадськості у наших публічних заявах", - наголосила П.ДОБРЯНСЬКА.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG