Доступність посилання

ТОП новини

КАНДИДАТ У ПРЕЗИДЕНТИ РЖАВСЬКИЙ ПЕРЕКОНАНИЙ У ТОМУ, ЩО ПАРЛАМЕНТ ПОВИНЕН ВІДКЛИКАТИ УКРАЇНСЬКИХ МИРОТВОРЦІВ З ІРАКУ.


Кандидат у президенти України, лідер Всеукраїнського політичного об''єднання "Єдина родина" Олександр РЖАВСЬКИЙ переконаний, що Верховна Рада України повинна відкликати українських миротворців з Іраку.

Як заявив він кореспонденту УНІАН, Україна як держава не повинна виступати в Іраку в ролі миротворців, оскільки "будь-яку присутність озброєних людей на території чужої держави можна розцінювати як агресивну".

За словами О.РЖАВСЬКОГО, українські війська можуть бути присутнім в Іраку тільки на кшталт "найманих робітників, таких як інженери, металурги, гідробудівники тощо". Проте, переконаний кандидат у президенти, присутність військових на території чужої держави – "це їх особиста справа, і якщо вони знаходитимуться на території цієї держави, то її адміністрація має узяти на своє утримання цих людей, виплачуючи їм зарплату, а також несучи відповідальність за використання і утримання техніки".

Щодо нинішніх умов перебування українського контингенту в Іраку, то, як вважає О.РЖАВСЬКИЙ, він присутній там виключно для захисту "якихось політичних чи економічних інтересів певного громадянства". Зокрема, зазначив кандидат у президенти, "це робиться для отримання надалі певних економічних контрактів для різного роду фірм, які після стабілізації ситуації в Іраку будуть задіяні при відновленні його економіки". "Я навіть можу припустити, кому ці фірми належатимуть", - додав О.РЖАВСЬКИЙ.

Як повідомляв УНІАН, у серпні 2003 року завершилася передислокація українського миротворчого контингенту до Іраку.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG