Доступність посилання

ТОП новини

ЯНУКОВИЧ НА ЗАХОДІ МАЄ НЕДЕМОКРАТИЧНИЙ ІМІДЖ, А ДЛЯ РОСІЇ НЕ Є ІДЕАЛЬНИМ КАНДИДАТОМ – БРИТАНСЬКИЙ ЕКСПЕРТ.


Прем''єр-міністр України Віктор ЯНУКОВИЧ у країнах Заходу має імідж недемократичного кандидата на пост Президента України.

Про це повідомив в інтерв''ю польсько-українському проекту ПроЄвропа аналітик британського Центру досліджень конфліктів Джеймс ШЕР.

"На Заході ніхто не сумнівається. Навпаки, загальновідомо, що він не демократ", - відзначив експерт, коментуючи ставлення до можливої перемоги чинного кандидата від влади В.ЯНУКОВИЧА на президентських виборах в Україні.

На переконання Дж.ШЕРА, ставлення до В.ЯНУКОВИЧА залежатиме від перебігу виборчої кампанії. "Якщо він виграє завдяки методам, які Захід та українці визнають неприйнятними, що спровокує нестабільність та конфлікти в державі, - це дуже надовго зіпсує атмосферу", - сказав експерт.

При цьому, зауважив він, Захід відреагує так, незважаючи на пріоритети політики і напрямки розвитку України, задекларовані новим главою держави.

Водночас, ДЖ.ШЕР відзначив незалежність В.ЯНУКОВИЧА від адміністрації чинного Президента України Леоніда КУЧМИ та певних груп в Росії.

На думку експерта, російський Президент Володимир ПУТІН також не дуже задоволений кандидатурою українського прем''єра. "Я серйозно думаю, що В.ПУТІН не на 100% задоволений кандидатурою В.ЯНУКОВИЧА. Він не ідеальний кандидат", - зазначив аналітик. Водночас він підкреслив, що В.ЯНУКОВИЧ – "сильна людина, яка хоче бути прагматиком".

Подальший розвиток відносин України з Європейським Союзом залежатиме від перебігу виборчої кампанії та власних політичних намірів претендента від влади, підсумував Дж.ШЕР.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG