Доступність посилання

ТОП новини

ВИКЛИК НА ДОПИТ У ВІЙСЬКОВУ ПРОКУРАТУРУ РФ ПОВ’ЯЗАНИЙ З УЧАСТЮ ТИМОШЕНКО У ВИБОРЧІЙ КАМПАНІЇ ЮЩЕНКА - “БАТЬКІВЩИНА”.


Виклик на допит лідера партії “Батьківщина” Юлії ТИМОШЕНКО до Головної військової прокуратури РФ є черговою провокацією, організованою “виключно через те, що Ю.ТИМОШЕНКО підтримала Віктора ЮЩЕНКА на виборах Президента України та виступила категорично проти обрання Президентом Віктора ЯНУКОВИЧА”. Про це йдеться у заяві партії “Батьківщина”, переданій агентству УНІАН.

За даними засобів масової інформації, заявляє партія, “ця “спецоперація” реалізовується відповідно до конфіденційних домовленостей між Леонідом КУЧМОЮ та Володимиром ПУТІНИМ, досягнутих у серпні цього року під час зустрічі в Криму. Ми не хотіли б вірити цій інформації, так само як не хочемо вірити в те, що вище керівництво Росії на чолі з В.ПУТІНИМ піддалося на дешеві провокації адміністрації Президента України та дало використати себе в ганебній боротьбі проти української опозиції”.

На переконання “Батьківщини”, будівництво цивілізованих, партнерських взаємин між Росією та Україною буде оптимальним лише після приходу до влади в Україні нового Президента В.ЮЩЕНКА та нового українського уряду, бо “саме з цією командою російська влада може побудувати рівні, взаємовигідні відносини, але аж ніяк не з “родиною” Кучми-Януковича-Медведчука, яка десятки разів брутально порушувала двосторонні домовленості і викидала на смітник протоколи про україно-російську-дружбу”. “Керівництво Російської Федерації зацікавлене у тому, щоб до влади в Україні прийшли гідні партнери, а не представники кримінальних кланів, які здатні відстоювати винятково власні тіньові комерційні інтереси, нехтуючи будь-якими законами моралі, порядності та людяності”, впевнена “Батьківщина”.

Як ідеться у заяві партії, “імітуючи підтримку чинної української влади та її представника на президентських виборах, певні кола в Росії об’єднують свої зусилля з Л.КУЧМОЮ виключно заради власних стратегічних вигод. Ціна за подібну «підтримку» - зрада національних інтересів України. Ці кола лише готові підтримувати того кандидата, який виступить гарантом інтересів російського олігархічного капіталу в Україні за рахунок українських інтересів та інтересів українського народу”.

Партія “Батьківщина” розцінює виклик на допит до Головної військової прокуратури РФ Ю.ТИМОШЕНКО як “грубе втручання у виборчий процес в Україні. Може здатися, що в Росії, де мало не щодня відбуваються трагічні події, силові структури більше нічим не цікавляться, окрім висмоктаної з пальця та суцільно сфальсифікованої “справи Тимошенко” десятирічної давності, яка, до речі, кілька років тому закрита Верховним Судом Росії за відсутністю складу злочину. З таким самим успіхом слідчі російської прокуратури могли б викликати на допит нащадків Івана Мазепи за “зраду під Полтавою”.

Партія “Батьківщина” “відкриту підтримку провладного кандидата з боку певних сил Росії на президентських виборах в Україні розглядає як пряму загрозу українським національним інтересам і державній безпеці. Надумані та невмотивовані репресії щодо лідера партії, народного депутата України, одного з лідерів опозиційних демократичних сил України Ю.ТИМОШЕНКО – це брутальна зневага до Верховної Ради України, всього українського суспільства, яка повинна дістати гідну оцінку з боку парламенту та Міністерства закордонних справ України”.

“Батьківщина” звертається до міжнародних структур, правозахисних, громадських організацій з проханням не допустити втручання у виборчий процес в Україні ззовні, а також звертається до вищого керівництва Російської Федерації з вимогою “припинити беззаконня щодо нашого лідера та покарати винних у організації цієї провокації”.

Як повідомляв УНІАН, ряд ЗМІ з посиланням на Головну військову прокуратуру Росії повідомили, що екс-керівник корпорації “Єдині енергетичні системи України” Ю.ТИМОШЕНКО була викликана на допит в ГВП для надання свідчень у справі про нецільове використовування бюджетних коштів, виділених на оборонні потреби, керівниками Міноборони РФ.

Водночас керівник прес-служби Генпрокуратури України Сергій РУДЕНКО заявив по телефону РІА “Новости”, що Генпрокуратура не одержувала жодних запитів з Росії щодо виклику на допит Ю.ТИМОШЕНКО.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG