Доступність посилання

ТОП новини

БУКОВИНУ ВІДВІДАЛИ МІЖНАРОДНІ СПОСТЕРІГАЧІ ЗА ВИБОРАМИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІД ОБСЄ.


Чернівецьку область відвідали міжнародні спостерігачі за виборами Президента України від ОБСЄ Роджер БРАНДІН і Жізель ПУАРІЄ, які здійснюватимуть виборчий моніторинг в Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

16 вересня з представниками місії спостереження за виборами Президента України зустрівся голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло РОМАНІВ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Чернівецької облдержадміністрації, під час зустрічі представники ОБСЄ проінформували, що місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі, Бюро демократичних інститутів і прав людини спостерігатиме за перебігом виборів на Україні на запрошення нашого уряду.

Ця місія, повідомили гості, буде однією з найбільших, які будь-коли практикувались в країнах ОБСЄ. У її складі - 12 міжнародних експертів. До них приєднається ще 45 довгострокових спостерігачів, які працюватимуть безпосередньо в регіональних центрах по всій Україні. Саме цю категорію спостерігачів і представляють Р.БРАНДІН і Ж.ПУАРІЄ. За їх словами, напередодні виборів БДІПЛ направить в Україну ще 600 короткострокових спостерігачів.

Як повідомили гості, під час наступних візитів їх завдання - “відвідати всі виборчі дільниці в області, створити умови для роботи своїх колег”. Йдеться, зокрема, про всебічний аналіз виборчої кампанії, її висвітлення засобами масової інформації, структуру нового законодавства, інші аспекти виборчого процесу. Короткострокові спостерігачі зосередять увагу на голосуваннях, підрахунках бюлетенів, на фіксуванні результатів голосувань на всіх рівнях.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG