Доступність посилання

ТОП новини

СИМОНЕНКО У РАЗІ СВОЄЇ ПЕРЕМОГИ НА ВИБОРАХ СКАСУЄ ПОСАДУ ПРЕЗИДЕНТА.


Кандидат в президенти лідер КПУ Петро СИМОНЕНКО у разі своєї перемоги на виборах скасує посаду Президента. Про це заявив на традиційній прес-конференції керівництва Верховної Ради України перший віце-спікер парламенту, керівник виборчого штабу П.СИМОНЕНКА Адам МАРТИНЮК.

Як передає кореспондент УНІАН, А.МАРТИНЮК, коментуючи перспективи ухвалення змін до Конституції, запропонував журналістам абстрагуватись від політики і подумати, що буде через рік, якщо зміни до Конституції не будуть внесені. «Ми будемо гіркими сльозами плакати хто б не став президентом», - підкреслив він, додавши, що ніхто після своєї перемоги не погодиться з тим, щоб у нього забрали абсолютні повноваження. Крім П.СИМОНЕНКА, який не тільки здійснить реформу, яка пропонується сьогодні, а й відмовиться від цієї посади взагалі.

В той же час А.МАРТИНЮК наголосив, що в разі непроведення до середини жовтня політичної реформи її не буде на найближчі 10 років, а можливо і більше, якщо Президент наприклад проведе референдум і продовжить свої повноваження ще на 5 років як це сьогодні робиться в Білорусі.

Він підкреслив, що політична реформа сьогодні життєво необхідна, оскільки в державі ніхто ні за що не відповідає, а наша країна потребує відповідальності. Для цього необхідно ввести європейську модель формування влади.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG