Доступність посилання

ТОП новини

ПРЕДСТАВНИКИ СТУДЕНТСТВА ЗАЯВЛЯЮТЬ, ЩО ПІДТРИМУЮТЬ ЯНУКОВИЧА І ЗАКЛИКАЮТЬ МОЛОДЬ НЕ БРАТИ УЧАСТЬ У "ПРОВОКАЦІЯХ".


Студентські лідери багатьох вузів України заявили про ініціативу провести масові заходи молоді на підтримку миру та соціальної злагоди в суспільстві.

Така ініціатива була озвучена сьогодні на прес-конференції в УНІАН головою Національної ради молодіжних організацій України, народним депутатом України, членом фракції "Регіони України" Віталієм ХОМУТИННИКОМ, а також керівниками Студентських рад Києва, Харкова, Дніпропетровщини, Львівщини.

Молодіжні лідери повідомили, що з 19 по 26 вересня в усіх регіонах України з нагоди Дня миру (21 вересня - УНІАН) відбудеться всеукраїнська акція "Молодь проти провокацій та революцій". Організатори акції планують залучити до участі в неї понад 100 тис. молодих людей, що представляють молодіжні громадські організації та організації студентського самоврядування. Акція відбуватимуться у вигляді урочистої ходи центральними вулицями та площами головних міст України.

За словами В.ХОМУТИННИКА, вчора урочисті ходи відбулися в Севастополі, Вінниці, Ужгороді, Донецьку, сьогодні – в Луганську, Чернівцях, Сімферополі, завтра – в Харкові та інших містах, тобто за тиждень відбудуться по всієї Україні.

Організатори заходів заявили, що головним їх завданням є привернення уваги громадськості до питань збереження миру і злагоди та стабільності у суспільстві в цілому. На переконання студентських лідерів, це особливо актуально напередодні президентських виборів, щоб запобігти використанню молоді для розпалення громадських конфліктів.

Зокрема, В.ХОМУТИННИК зазначив: "Нам відомо, що існують різні проекти, які фінансуються західними організаціями і спрямовані на те, щоб призвати молодь зробити мобільні групи, які будуть використовуватися заради проведення різних провокацій, мітингів – як до виборів, починаючи з початку жовтня, так і після виборів, в залежності від їх результатів".

За інформацією В.ХОМУТИННИКА, саме на молодих людей – як найбільш мобільну і активну частину населення - збираються спиратися "деякі політичні сили", затягнути її в провокації та "розпалювання революційних настроїв серед молоді в суспільстві".

"Йдеться про ті акції, які можуть використати молодь як багнети, як м''ясо на барикадах", - зазначив народний депутат.

Водночас, організатори прес-конференції не назвали, які саме сили збираються "використовувати" молодь. На прохання назвати їх, В.ХОМУТИННИК відповів: "Я думаю, що вам відомого про кого йдеться. Мова йде про головних кандидатів на пост Президента.

Якщо ми сьогодні з моїми колегами висловлюємо загальну думку про те, що нас влаштовує стабільність, мир у державі, то ми підкреслюємо, що ми підтримуємо сьогоднішню ситуацію".

Пояснюючи задоволення молоді її сьогоднішнім становищем, В.ХОМУТИННИК зазначив, що держава вирішує молодіжні проблеми, про що, зокрема, свідчать підвищення стипендій, розширення студентських пільг, вирішення проблем працевлаштування молодих людей і забезпечення їх житлом, а також - "досягненнями в спорті, що також стосується, в першу чергу, молоді".

В.ХОМУТИННИК також нагадав про ініціативу, з якою молодіжне представництво вийшло до чинного прем''єр-міністра, кандидата в Президенти Віктора ЯНУКОВИЧА, "щоб підписати спільну соціальну угоду, в якій студентство висунуло все те, що має бути в майбутньому, і, зі свого боку, якщо ці кроки будуть виконані, то будуть працювати над тим, щоб залучити якомога більше молоді до підтримки саме цього кандидата".

"Ми не хочемо, щоб перемогла опозиція", - зазначив В.ХОМУТИННИК, аргументувавши таку позицію тим, що коли прем''єр-міністром був Віктор ЮЩЕНКО, "фінансування молодіжного напрямку становило в 2001 році – 17 млн. грн., а сьогодні – 210 млн. грн.". Також, за словами В.ХОМУТИННИКА, "раніше" молодіжні організації, що мали державну підтримку, можна було по пальцях порахувати, а сьогодні - всі такі організації України цю підтримку отримують.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG