Доступність посилання

ТОП новини

ГРАБАР ЗАЯВЛЯЄ, ЩО В УКРАЇНІ НА СЬОГОДНІ НЕМАЄ БОРОТЬБИ З КОРУПЦІЄЮ, А Є ЛИШЕ ЇЇ ІМІТАЦІЯ.


Кандидат у Президенти України Микола ГРАБАР заявляє, що в державі на сьогодні немає боротьби з корупцією, а є лише її імітація та гонитва за хорошими показниками в роботі правоохоронних органів, які ведуть боротьбу з корупцією.

Про це він повідомив кореспонденту УНІАН.

Кандидат обіцяє, що у разі обрання президентом вживе всіх необхідних заходів щодо негайного звільнення з посад "нечистоплотних" корумпованих суддів, які дискредитували себе замовними рішеннями, а також "корумпованих прокурорів, міліцейських та інших державних чинів". Він переконаний, що цьому значною мірою повинна сприяти Українська спілка боротьби з мафією та корупцією, яку він очолює.

М.ГРАБАР також зазначив, що вищевикладена пропозиція міститься у програмі його діяльності на перші сто днів президентства, а відповідний проект закону є серед перших ста невідкладних законопроектів, які будуть подані ним на розгляд парламенту відразу після перемоги на президентських виборах.

Він впевнений, що для посилення боротьби з корупцією в Україні необхідно підвищити роль судової влади в державі шляхом запровадження прямих виборів суддів усіх судів країни населенням. "Вважаю, що судова гілка влади повинна, як і виконавча гілка (вибори президента України як глави держави та глави виконавчої влади) та представницька гілка влади (вибори Верховної Ради України) безпосередньо формуватись найвищим носієм влади – народом шляхом прямих виборів, а не призначатись президентом або обиратись парламентом", - сказав М.ГРАБАР.

Кандидат на пост президента впевнений, що в такий спосіб буде не тільки досягнуто повної незалежності судової влади від інших гілок влади, а й підвищено особисту відповідальність суддів за результати їх діяльності, оскільки планується, що судді обиратимуться на десять років, а не довічно як нині.

"Лише після цього можна буде говорити про створення умов для реальної боротьби з корупцією як явищем", - зазначив М.ГРАБАР.

Крім того, він вважає, що сьогодні правоохоронними органами держави ведеться боротьба з наслідками корупції, а необхідно викорінювати її причини. Кандидат у президенти переконаний, що "глибокі корені корупції криються в економіці держави, яку необхідно терміново детінізувати шляхом проведення податкової реформи".

Крім того, кандидат у президенти зауважив, що у разі обрання його Президентом України забезпечить належне матеріально-технічне та фінансове забезпечення судів, органів прокуратури, міліції, а також контролюючих та виконавчих органів. М.ГРАБАР переконаний, що в Україні давно назріло питання встановлення працівникам правоохоронних, контролюючих та виконавчих органів високої заробітної платні, "щоб вони не мали щоденної спокуси взяти хабара", що значно зменшить прояви корупції в цих органах.

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG