Доступність посилання

ТОП новини

Ще раз про канал «Дунай-Чорне море».


Петро Каландирець

Річка Дунай
Одеса, 21 вересня 2004 - Одеська обласна державна адміністрація вважає, що канал «Дунай-Чорне море» без сумніву буде економічно вигідним для України і не зашкодить природному навколишньому середовищу. Про це в інтерв’ю радіо «Свобода» заявив Голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

За словами Голови Одеської обласної державної адміністрації Сергія Гриневецького, нині канал «Дунай -Чорне море» відновлений» і працюватиме виключно в національних інтересах України. Це дасть новий поштовх розвитку українського Придунав’я. Будуть враховані і всі пропозиції міжнародних екологічних організацій.

Голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький
На думку Сергія Гриневецького, протистояння з Румунією, викликане будівництвом каналу «Дунай – Чорне море», не є випадковим. «Триває боротьба за економічну зону і природні ресурси»:

«Я ще раз хочу наголосити, що ми не можемо допустити помилок, які, на жаль, були допущені, коли повірили світовій спільноті - віддали ядерну зброю, а вона жодним чином на це не відреагувала. Закрили Чорнобиль. Донині немає компенсації за збитки, які були нанесені річці Дунай, хоча всі комісії це визнали. Мені віртуальні подачки не треба.

Я сказав так, що давайте: або компенсуйте це через бюджетні кошти (умовно, мільярд доларів до бюджету держави) і ми будемо розвивати Дунайський заповідник, але будемо створювати інфраструктуру, щоб люди мали робочі місця, щоб не було напруги і бідності.

Нехай європейська спільнота дивиться через реальні справи. Ось, коли привезли послів ЄС, вони отримали зовсім інші враження про канал «Дунай-Чорне море». Це ж саме у справі острова Зміїний і багато інших питань».
Підтримує будівництво каналу «Дунай-Чорне море» і народний депутат України, представник фракції Народної аграрної партії України Василь Калинчук:

містечко Вілкове, на Дунаї, називають "Українською Венецією".
«Канал «Дунай-Чорне море»- це не щось нове, а історичне для України. Це реконструкція того, що було. Для України дуже важливо, що скорочується шлях. Це буде корисно для економіки України, адже судна, які проходитимуть каналом, тепер платитимуть не Румунії, а Україні. Це важливо і для економіки регіону. Мова йде про створення нових робочих місць, зайнятість людей».

В районі містечка Вилкове Кілійського району Одеської області працюють різноманітні екологічні організації. Вони з’ясовують ситуацію з природним навколишнім середовищем Дунайського біосферного заповідника в районі будівництва каналу.
містечко Вілкове, на Дунаї, називають "Українською Венецією".
XS
SM
MD
LG