Доступність посилання

ТОП новини

ТИМЧАСОВА СЛІДЧА КОМІСІЯ ВР З РОЗСЛІДУВАННЯ ОБСТАВИН ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА ПЛАНУЄ ЗА ДВА ТИЖНІ ПРОЗВІТУВАТИ, ЧИ БУВ ФАКТ ЗАМАХУ НА НЬОГО.


Тимчасова слідча комісія Верховної Ради України з розслідування обставин отруєння кандидата в Президенти України, народного депутата Віктора ЮЩЕНКА планує за два тижні прозвітувати, чи був факт замаху на нього.

Про це журналістам повідомив голова комісії Володимир СІВКОВИЧ, розповідаючи про підсумки першого організаційного засідання утвореної сьогодні комісії.

Він сказав, що в ході першого засідання були вирішені організаційні питання, зокрема, призначений перший заступник голови - Сергій ШЕВЧУК (фракція НДП), та секретар комісії – Михайло СЯТИНЯ (фракція НАПУ).

Також були визначені напрямки діяльності. Зокрема, було ухвалене рішення, що, відповідно до постанови про створення комісії, будуть залучені представники всіх правоохоронних органів та Міністерства охорони здоров’я, народні депутати, медики. При цьому В.СІВКОВИЧ зазначив, що в парламенті працюють чотири доктори медичних наук. Також, за його словами, будуть залучатись і найвідоміші в Україні медичні консультанти.

Перші кілька днів комісія буде займатися збором інформації. Зокрема, В.СІВКОВИЧ зазначив, що на сьогоднішній день «Наша Україна» ще не передала до комісії ніяких матеріалів, але, як наголосив В.СІВКОВИЧ, комісія не обмежуватиметься лише інформацією, наданою штабом В.ЮЩЕНКА.

Серед планів комісії, зокрема, відправити її членів до Австрії, де проходив лікування В.ЮЩЕНКО, щоб взяти висновок медиків і перевірити його в кваліфікованих українських інститутах.

Відповідаючи на запитання, чи будуть члени комісії просити В.ЮЩЕНКА пройти додаткове обстеження, В.СІВКОВИЧ зазначив, що вони не можуть керувати депутатом і будуть вивчати ті матеріали, які він виклав у своїй заяві.

В.СІВКОВИЧ зазначив, що основна мета комісії - дати відповідь, чи було навмисне отруєння кандидата в Президенти. Якщо так, то необхідно залучити правоохоронні органи, а потім забезпечити контроль за розслідуванням цієї справи. “Це довга, темна робота, і вже не депутатська, а правоохоронних органів. Наша робота – політична – дати політичну оцінку того, що відбулось”, - сказав В.СІВКОВИЧ.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG