Доступність посилання

ТОП новини

У Канадi занепокоєнi проведенням президентських виборiв в Українi.


Канада серйозно занепокоєна, що наступнi президентськi вибори в Українi не вiдповiдатимуть демократичним стандартам, заявив посол цiєї країни Ендрю Робiнсон.

"Наступнi президентськi вибори дають Українi можливiсть продемонструвати повагу до цiнностей, якi є характерними для демократичних країн. Серед них недоторканною цiннiстю є проведення вiльних i справедливих виборiв, якi дають народу країни можливiсть самому обирати тих, хто здiйснюватиме владнi повноваження. Якщо майбутнi президентськi вибори в Українi будуть вiльними i справедливими, то тi, хто здiйснюватимуть владнi повноваження, робитимуть це законно i користуватимуться довiрою. В iншому разi - навпаки", - зазначається в заявi посла для преси вiд 21 вересня, текст якого передано в агентство "Iнтерфакс-Україна".

"На жаль, зараз, коли до виборiв залишається менше шести тижнiв, iснують всi ознаки того, що майбутнi вибори не вiдповiдатимуть цим демократичним стандартам. Нас особливо непокоїть вiдсутнiсть збалансованостi презентацiй на державному телевiзiйному каналi УТ-1, пiдкреслена вiдсутнiсть об''єктивностi з боку державних службовцiв i переслiдування окремих засобiв масової iнформацiї", - наголосив дипломат, закликавши українську владу вжити заходiв для лiквiдацiї цих прогалин, щоб вибори в Українi вiдповiдали мiжнародним стандартам.

За його словами, такi заходи могли б полягати в "негайному застосуваннi повної об''єктивностi з боку державного телевiзiйного каналу УТ-1 у висвiтленнi дiяльностi i кампанiй кандидатiв", припиненнi практики послання iнструкцiй ( "темникiв") ЗМI. Крiм того, вважає Е.Робiнсон, всiм загальнодержавним i мiсцевим посадовим особам необхiдно чiтко вказати на те, що українське законодавство вимагає якнайповнiшої об''єктивностi при виконаннi ними своїх обов''язкiв пiд час виборчої кампанiї i в день голосування.

"Канада вважає, що такi змiни змогли б зробити значний внесок у спосiб проведення виборiв упродовж останнiх тижнiв кампанiї, а, отже, i в те, яким чином сприйматимуться їх результати на мiжнародному рiвнi", - наголошується в заявi канадського дипломата.

Інтерфакс – Україна

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG