Доступність посилання

ТОП новини

ШТАБ ЮЩЕНКА ЩЕ НЕ ОТРИМУВАВ ОФІЦІЙНОГО ЗВЕРНЕННЯ ГЕНПРОКУРАТУРИ ПРО НАДАННЯ МАТЕРІАЛІВ З ПРИВОДУ ОТРУЄННЯ КАНДИДАТА.


Центральний виборчий штаб Віктора ЮЩЕНКА ще не отримував офіційних звернень від Генеральної прокуратури України, в яких би пропонувалося організувати зустріч з керівником штабу Олександром ЗІНЧЕНКОМ або надати Генпрокуратурі матеріали, які б могли свідчити про отруєння В.ЮЩЕНКА. Про це повідомила УНІАН прес-секретар В.ЮЩЕНКА Ірина ГЕРАЩЕНКО.

Водночас І.ГЕРАЩЕНКО підтвердила можливість надання таких матеріалів до Генпрокуратури у випадку надходження офіційного звернення, зазначивши, що штаб В.ЮЩЕНКА володіє випискою з історії хвороби. Прес-секретар В.ЮЩЕНКА також висловила здивування діями Генпрокуратури, зазначивши, що штаб В.ЮЩЕНКА так і не дочекався на порушення справ за фактом стеження за В.ЮЩЕНКОМ та за фактом фальсифікації виборів у Мукачевому, попри офіційні заяви до Генпрокуратури.

Як повідомляв УНІАН, В.ЮЩЕНКО 10 вересня прибув до австрійської клініки "Рудольфіннерхаус", де йому було встановлено діагноз „гострий панкреатит” із ускладненнями, викликаними отруєнням токсинами. В.ЮЩЕНКО провів у цій клініці близько тижня.

17 вересня О.ЗІНЧЕНКО заявив про ймовірність "навмисного отруєння речовинами неорганічного походження" В.ЮЩЕНКА, і не виключив що "йдеться про замах на кандидата в Президенти". За висновком лікарів австрійської клініки, погіршення здоров''я В.ЮЩЕНКА 6 вересня було викликане "тяжкою вірусною інфекцією та хімічними речовинами, що зазвичай не містяться в продуктах харчування".

20 вересня керівник прес-служби Генпрокуратури Сергій РУДЕНКО повідомив журналістам, що Генпрокуратура запросила О.ЗІНЧЕНКА на зустріч для ознайомлення з наявними у нього матеріалами, які могли б свідчити про факт отруєння В.ЮЩЕНКА. При цьому С.РУДЕНКО підкреслив, що Генпрокуратура розпочала перевірку оприлюднених О.ЗІНЧЕНКОМ фактів про можливий замах на життя кандидата у Президенти В.ЮЩЕНКА.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG