Доступність посилання

ТОП новини

МІН’ЮСТ НЕ ДАВАВ ВИСНОВКУ ЩОДО ЛЕГІТИМНОСТІ СПЕЦКОМІСІЇ ВР З МОНІТОРИНГУ ВИБОРІВ – ЛИТВИН.


Міністерство юстиції України не давало ніякого висновку щодо Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори Президента України, а в парламенті збираються «фальшиві підписи під зверненням до Конституційного Суду щодо нелегітимності роботи комісії».

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні голова ВР України, голова цієї комісії Володимир ЛИТВИН в ході нагородження народних депутатів поточного скликання почесними грамотами парламенту.

В.ЛИТВИН підкреслив, що вчора «всі телеканали однаково» розповіли про висновок Мін’юсту щодо нелегітимності парламентської комісії з моніторингу виборів, хоча сам міністр юстиції Олександр ЛАВРИНОВИЧ та його прес-служба сказали, що ніякого висновку Міністерство юстиції не робило. «Так в якій державі ми живемо врешті-решт?», - запитав В.ЛИТВИН.

Він також розповів, що в парламенті розпочався збір підписів під зверненням до КС з приводу нелегітимності комісії. При цьому він зауважив, що «не можуть зібрати підписи живих людей, тому підроблюють їх».

В.ЛИТВИН висловив здивування такою позицією щодо створення комісії. Він нагадав, що вчора 425-ма голосами була створена тимчасова слідча комісія з розслідування обставин отруєння кандидата на пост Президента України Віктора ЮЩЕНКА, в якій 5-им пунктом було записано про залучення до роботи комісії Генеральної прокуратури та Міністерства охорони здоров’я України. «Це ні в кого з вас не викликало сумніву, але коли мова йде про залучення цих же людей до роботи в тимчасовій слідчій комісії по виборам - це викликає спалах протистояння. Де логіка?», - наголосив спікер.

Він також зауважив, що ніяких звернень до Мін’юсту та КС по вчорашній постанові, як і по багатьом іншим аналогічним постановам, що приймались парламентом останніми роками, немає.

УНІАН

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG