Доступність посилання

ТОП новини

КУЧМА ЗАЯВЛЯЄ ПРО ШАЛЕНИЙ ТИСК НА УКРАЇНУ З БОКУ ЗАХІДНИХ КРАЇН НАПЕРЕДОДНІ ПРЕЗИДЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ.


Президент України Леонід КУЧМА заявляє про шалений тиск на Україну з боку західних країн напередодні президентських виборів. Про це він сказав сьогодні журналістам після участі в нараді з проблем утилізації твердого ракетного палива, яка відбулася в Павлограді Дніпропетровської області.

За словами Президента, "йде шалений тиск на Україну, на керівництво України, враження таке, що якщо із опозиції не переможе кандидат - то одразу на другий день вибори будуть оголошені непрозорими і нечесними".

На думку Л.КУЧМИ, у західній пресі немає позитивних публікацій про Україну – "ви знайдіть хоч одну позитивну публікацію про Україну". За його словами, сьогодні, якщо не головна, то друга подія в світі - це вибори Президента України. "На першому Ірак, на другому - вибори Президента в Україні", - сказав Л.КУЧМА.

За словами глави держави, він здивований, чому в світі не було такої уваги, коли Сполучені Штати Америки не виконали свої обіцянки Україні щодо фінансування програми утилізації твердого ракетного палива, коли країни "великої сімки" не виконали свої обов''язки щодо добудови блоків Рівненської та Хмельницької АЕС, коли Україна відмовилась від будівництва атомної електростанції в Ірані. "Світ мовчить. Так у кого "темники"? Чи то гра в адмінресурс? Це не гра - це тиск. Давайте на них подивимось", - сказав Президент України. Л.КУЧМА відзначив: "Є влада і є представник влади – прем''єр іде в президенти. Що - вертикаль ця повинна сховатись і мовчати, казати, що нічого не робили, скажіть будь ласка?".

При цьому він сказав: "Дайте нам самим вирішити свою долю. Ми розберемось".

UNIAN

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG